Primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare! Dupa pronuntarea sentintei, edilul a disparut, iar IPJ Maramures l-a dat in urmarire generala

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de luare de mita in forma continuata. De asemenea, dupa executarea pedepsei, timp de cinci ani nu va mai putea candida pentru o functie de demnitate publica.


Instanta a dispus si mentinerea sechestrului asigurator asupra unui autoturism marca Porsche Cayenne, a unui teren intravilan in suprafata de 74 mp si a terenului intravilan in cota de 9/788 parte aferenta parcarii, pana la concurenta sumei de 65.000 lei si 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea speciala.

Dispune ca sechestrul asigurator sa garanteze si executarea cheltuielilor judiciare in cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmarire penala, judecata in prima instanta si judecata in apel).

Decizia este definitiva, astfel ca primarul ar trebui sa se predea la cea mai apropiata sectie de politie. Dupa cum era de asteptat, politistii au fost atat la Catalin Chereches acasa, cat si la Primaria din Baia Mare, dar edilul este de negasit.

”Astazi, 24 noiembrie, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Maramures au primit de la instanta competenta un mandat de executare a pedepsei inchisorii de 5 ani, emis pe numele unui barbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata. Astfel, politistii efectueaza verificari, in vederea depistarii barbatului”, a transmis IPJ Maramures.

De mentionat ca socrii lui Catalin Chereches sunt in arest preventiv, in timp ce sotia acestuia este urmarita penal, in urma tentativei de a mitui judecatoarea care a dat sentinta de condamnare in dosarul primarului din Baia Mare.

Politistii s-au deplasat la locuinta lui Catalin Chereches, pentru a pune in aplicare mandatul de executare a pedepsei, insa nu l-au gasit acasa. Luat de val, unul dintre mascati a sarit gardul in curtea edilului, desi poarta era deschisa. De asemenea, Catalin Chereches nu a fost de gasit nici la sediul Primariei. (V.E.)

Sursa foto: Romania TV

Leave a Reply