Inca un chirias de lux al Primariei Timisoara va fi evacuat! “Strandul Termal este una din marile tepe date bugetului local, in ultimii 10 ani”, spune primarul Fritz

Primaria Municipiului Timisoara a castigat definitiv la Tribunalul Timis procesul impotriva GPG Company SRL (Strandul ZHH/ fostul Termal), care a ocupat ilegal, fara plata, o suprafata de 12.707 mp din domeniul public, incepand cu anul 2014.


Astfel, societatea este obligata sa evacueze incinta strandului, iar Primaria va incepe procedurile administrative in vederea evacuarii.

”Continuam actiunile de recuperare a patrimoniului Timisoarei. Este socanta nepasarea si complicitatea celor care au condus orasul inaintea mea si care au inchis ochii la ce se intampla cu patrimoniul Timisoarei. Strandul Termal este una din marile tepe date bugetului local in ultimii zece ani, de asa-zisi investitori.

Practic, cei de acolo au facut bani de pe urma strandului care este al Municipiului Timisoara, fara sa plateasca la bugetul local. Fie ca sunt terenurile de pe malul Begai sau casele de pe Loga si din zona istorica, nu renunt pana cand tot ce e al orasului se reintoarce in folosinta orasului”, a transmis primarul Dominic Fritz.

In luna iunie 2021, Primaria Municipiului Timisoara a demarat in instanta actiunea de evacuare neconditionata a celor care ocupa ilegal acest spatiu. Actiunea a fost suspendata pana la solutionarea dosarului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind stabilirea prejudiciului. In data de 27 iulie, Primaria Timisoara a castigat definitiv la ICCJ acest proces. Astfel, societatea GPG Company SRL a fost obligata la plata catre Primarie a 7 milioane si jumatate de lei, plus inca 31.121 euro/luna pana la eliberarea spatiului.

Odata cu solutionarea acestui proces, actiunea de evacuare a fost repusa pe rol, iar Tribunalul Timis a dat castig de cauza Primariei, in data de 24 noiembrie 2023. In plus, Primaria Timisoara a pornit un proces pentru demolarea unei cladiri ridicate fara autorizatie de construire.

Mai mult, avand in vedere atitudinea necooperanta a reprezentantilor GPG Company SRL, Primaria Timisoara a promovat si o actiune de antrenare a raspunderii administratorului, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat ca urmare a ocuparii domeniului public in mod abuziv. Actiunea se afla in prezent pe rol la Tribunalul Timis. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply