Politist de la IPJ Timis, amenintat cu moartea de un interlop chiar in sediul Sectiei 4. „I-a produs o stare de temere”, spun procurorii

Un interlop din Timisoara a fost arestat preventiv 30 de zile, sub acuzatia de ultraj, dupa ce l-a amenintat pe un agent sef de politie ca il va bate si il va ucide, apoi i-a amenintat si familia acestuia.


„Admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara cu privire la inculpatul Popescu Dacian-Delon, cu antecedente penale care nu atrag starea de recidiva sau pluralitate intermediara, cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de ultraj.

Dispune arestarea preventiva a inculpatului Popescu Dacian-Delon, pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 24.11.2023 pana la data de 23.12.2023, inclusiv. Respinge ca neintemeiata cererea de luare a unei masuri preventive mai usoare fata de inculpat, formulata de catre aparatorul din oficiu al acestuia”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive (faza de UP) nr. 123/2023 din 24.11.2023.

Potrivit unui comunicat de presa transmis luni, 27 noiembrie, de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, incidentul a avut loc la Sectia 4 Politie Timisoara, in data de 12 noiembrie.

”In sediul Sectiei 4 Polite Urbana, inculpatul a amenintat persoana vatamata, agent sef de politie, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, cu savarsirea unor infractiuni de lovire si omor asupra acestuia si a proferat amenintari asupra copiilor si sotiei agentului de politie, de natura a-i produce o stare de temere acestuia”, se arata in comunicat.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul a fost dus la Sectia de Politie dupa ce a fost oprit in trafic de un politist care a constatat ca acesta nu avea permis de conducere. Barbatul aflat pe moped a refuzat, de asemenea, recoltarea de probe biologice. Politistul avea body-cam pornit, iar mopedistul a inceput sa il ameninte pe agent.

Fata de inculpat, procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile, propunere admisa de catre judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Timisoara. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply