Salonul Anual al Artelor Vizuale Timisoara 2023, la Galeria Helios si Galeria Park. Juriul Salonului va acorda premii si diplome de merit

Cel mai longeviv eveniment plastic timisorean ajunge in 2023, la cea de a 93-a editie. Salonul Anual al Artelor Vizuale Timisoara organizat de Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Filiala Timisoara, are loc intre 29 noiembrie si 14 decembrie 2023 si este gazduit de Galeria de Arta Helios si Galeria Park.


In cadrul Salonului Anual al Artelor Vizuale Timisoara 2023 expun artistii membri ai U.A.P. filiala Timisoara, dar au drept de participare si absolventii unei facultati sau universitati de arta, indiferent daca au sau nu calitatea de membru al Uniunii Artistilor Plastici Romania, precum si alti artisti membri U.A.P. din Romania, din filialele din tara.

”Astfel, evenimentul nostru devine nu doar o… oglinda a creatiei timisorene din ultimul an, ci ofera si o perspectiva mai ampla asupra a ceea ce inseamna artele vizuale din Romania, la finalul lui 2023, anul Capitalei Europene a Culturii”, spune prof. univ. dr. Daniela Constantin, presedinte al U.A.P., Filiala Timisoara.

Juriul Salonului format din artistii vizuali Adriana Lucaciu, Daniela Constantin, Gabriel Kelemen, Sandra Chira si Smaranda Moldovan, va acorda anul acesta premii si diplome de merit. Acestea sunt: Premiul Primus inter Pares, Premiul pentru Tineret, Premii de Excelenta, Diplome de Merit pentru sustinerea activitatii Uniunii Artistilor Plastici, Filiala Timisoara.

Vernisajul Salonului Anual al Artelor Vizuale editia a 93-a, 2023 a U.A.P. Filiala Timisoara are loc in 29 noiembrie, de la ora 17, la Galeria de Arta Helios, si de la ora 18 la Galeria Park, unde se vor inmana si premiile pentru anul 2023.

Orarul de vizitare al galeriilor: Galeria de Arta Helios, L-V: 10 – 18 h | Galeria Park, L-V: 9 – 16 h. (I.P.)

Leave a Reply