Cine se respecta, se respecta! Primarul fugar Catalin Chereches va fi “cazat” la inchisoarea unde a stat si Hitler, dupa ce a refuzat extradarea

Urmeaza o saptamana decisiva pentru Catalin Chereches. Primarul fugar va fi mutat la Munchen, in inchisoarea Stadelheim, unde a stat si Adolf Hitler. Fostul edil ar putea ramane acolo pentru cel putin o luna si jumatate. Anchetatorii germani vor sa judece extradarea cu el in arest, iar cererea se afla pe masa magistratilor. Procurorul din Munchen a dat detalii, in exclusivitate pentru Digi24, despre cum decurge procesul de acolo.


„El a avut posibilitatea sa faca comentarii cu privire la mandat si, de asemenea, sa ridice obiectii. Tribunalul Regional Superior din Munchen va trebui apoi sa decida asupra detentiei sale in vederea extradarii”, a declarat Florian Weinzierl, purtator de cuvant, Procuratura Generala Munchen.

El a mai adaugat ca a fost depusa o cerere la Tribunalul Regional Superior din Munchen, in care se solicita sa fie impusa detentia in vederea extradarii.

„Tribunalul Regional Superior va acorda avocatului, avocatul persoanei urmarite, o audiere si apoi va decide cu privire la chestiunea detentiei in vederea extradarii”, a mai explicat el. Intrebat daca Chereches si-a angajat avocat acolo sau este un avocat din oficiu, Weinzierl a explicat ca „de principiu, conform legii germane, orice persoana care este arestata are dreptul la un avocat, astfel ca, in acest caz, persoana urmarita a beneficiat de un avocat”.

„Persoana urmarita poate solicita oricand un alt avocat. Dar nu va pot spune in acest moment daca intentioneaza sa faca acest lucru sau daca a facut deja o astfel de solicitare. Persoana urmarita penal a declarat ca intentioneaza sa se apere impotriva extradarii si ca va ridica obiectii, dar va trebui sa asteptam si sa vedem ce se va prezenta in cadrul procedurilor judiciare in fata Tribunalului Regional Superior din Munchen”, a conchis Florian Weinzierl.

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost retinut de politie, marti seara, in orasul german Augsburg. (V.E.)

Leave a Reply