O delegatie a mediului de afaceri din Timis, la Washington, de ziua nationala a Romaniei (P)

Reprezentantii companiilor timisene participante la misiunea economica organizata de CCIA Timis in Statele Unite ale Americii, au luat parte la receptia oferita de Ambasada Romaniei la Washigton cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in prezenta a numerosi oficiali ai administratiei americane, reprezentanti ai corpului diplomatic din Washington, membri ai comunitatii romano-americane, personalitati din mediul academic, cultural si de afaceri din Statele Unite.


In discursul sustinut, ambasadorul Romaniei in SUA, Dan-Andrei Muraru, a evocat beneficiile apartenentei Romaniei la NATO, amintind ca in 2024 vom marca doua decenii de la momentul aderarii, precum si contributia Romaniei la securitatea UE.

Prezenta la eveniment, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a subliniat rolul diplomatiei culturale si extraordinara putere unificatoare a artei. Ministerul Culturii sustine initiativele care duc la cresterea vizibilitatii Romaniei in Statele Unite, fiind un puternic liant cultural al comunitatilor romanesti.

Pe langa partea profesionala, programul misiunii economice timisene, desfasurat in perioada 28 noiembrie – 4 decembrie, la Washington, New York si Miami, a cuprins si vizitarea unor obiective turistice de interes.

impactInformatii suplimentare la tel. 0372 185 285, e-mail: office@cciat.ro, Cristina Coroian.

Leave a Reply