Angajatii APIA Timis, protest spontan impotriva diferentelor salariale existente intre angajatii din Bucuresti si cei din „provincie”

Functionarii din cadrul APIA Timis si-au exprimat nemultumirile in cadrul unui protest spontan, care a avut loc, azi, 11 decembrie, in Timisoara, la sediul centrului judetean, cat si la sediul centrelor locale din Deta, Peciu Nou, Jimbolia, Sannicolau Mare, Lugoj, Faget si Recas.


Sindicalistii solicita promovarea unui act normativ care sa elimine diferentele salariale existente intre functionarii APIA central Bucuresti si cei din centrele judetene APIA.

Sindicatul APIA TIMIS isi exprima dezacordul cu privire la blocarea proiectului legislativ constand in uniformizarea personalului APIA, institutie publica in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Sindicalistii atentioneaza ca institutia gestioneaza peste 100 de scheme de plati, masuri si submasuri de plata, extrem de complexe, iar anual, la centrele locale si judetene ale agentiei se depun circa 850.000 de cereri de plata, cu o suprafata de peste 9 milioane de hectare.

In plus, structura de personal din cadrul APIA este subdimensionata fata de volumul si complexitatea activitatii institutiei, de aceea, salariatii se considera indreptatiti sa solicite continuarea procedurii legislative, cu privire la proiectul de uniformizare a salariilor la APIA.

”Vom continua protestele pana la rezolvarea revendicarilor”, este mesajul de tip avertisment al sindicalistilor APIA Timis. (G.G.)

Leave a Reply