Dosarul politistilor de la PTF Moravita condamnati la inchisoare, pe rolul Inaltei Curti. Avocatii vor promova un recurs in casatie

Dosarul de coruptie de la PTF Moravita, in care profetia fostului sef de la DIICOT Timisoara s-a implinit – adica politistii de frontiera care nu au colaborat cu procurorii au primit condamnari cu executare -, va ajunge pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Avocata Alva Rosul (foto), care l-a reprezentat pe fostul politist Mircea Turcas (foto, stanga) – trimis in spatele gratiilor pentru 4 ani si 9 luni, desi ar fi putut accepta propunerea procurorului Alex Florenta de a scrie declaratii compromitatoare despre sefii sai si ar fi scapat cu jumatate de pedeapsa -, a dezvaluit la emisiunea Bursa afacerilor, de la Tele 9 TV, ca, in acest dosar, se va promova un recurs in casatie, in speranta ca judecatorii de la Curtea Suprema vor inchide usa din „campul tactic” si vor face dreptate.

Vom promova un recurs in casatie, poate in ceasul al 12-lea se va face dreptate in acest dosar. Desi, stiti cum se spune in Drept, o dreptate care vine prea tarziu, echivaleaza cu o nedreptate. Vom uza si de aceasta cale de atac extraordinara, pentru ca, in cazul in care solutia de la Curtea de Apel Timisoara va fi mentinuta si de Inalta Curte, sa putem sa ne adresam Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Am spus, da, ca avocatii nu sunt marionetele judecatorilor, dar in acest dosar cam asa am fost tratati. Efectiv, nu am fost lasati sa ne facem apararea, toate cererile s-au respins, pe repede inainte catre condamnarile finale”, a precizat Alva Rosul.

Reamintim ca tinta procurorilor in dosarul PTF Moravita a fost comisarul Gabriel Furcea (foto, dreapta), fostul sef de Punct, care, in ciuda unei aparari care a demonstrat fabricarea dosarului, a primit o condamnare cu suspendare si, in consecinta, exclus din sistemul politienesc. (G.I.)

Leave a Reply