Cersetorie pe tabel! Politistii locali din Timisoara au “retinut” doua persoane care cereau donatii de la trecatori pentru o asociatie fantoma

Politistii din cadrul Compartimentului Interventie Rapida a Politiei Locale Timisoara, aflati in patrulare in cursul zilei de ieri, in jurul orei 15,45, in zona centrala a Timisoarei, au depistat, in fata unui magazin din Piata Victoriei, doua persoane care colectau sume de bani pentru ”Asociatia regionala pentru surdo-muti, handicapati si copii saraci”, avand asupra lor liste pe care notau unele date si sumele de bani stranse.


Pentru ca nu exista niciun fel de aviz pentru astfel de activitati, politistii locali au trecut la legitimarea acestora, constatand ca se numesc S.R, de 24 de ani, si C.M., de 15 ani, din localitatea Barbulesti, judetul Ialomita.

La fata locului au fost depistati si martori care au declarat ca au fost abordati de reprezentanti ai asociatiei mentionate pentru a cere bani. De altfel, nu este pentru prima data cand politistii locali depisteaza astfel de persoane, fiind aplicate mai multe sanctiuni la Legea 61/1991, aceasta fiind o forma de apelare la mila publica.

Persoanele in cauza au fost predate politistilor de la Sectia 1 pentru continuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune. De-a lungul timpului cetatenii au reclamat ca sunt agasate de astfel de persoane.

Politistii locali atrag atentia sa nu se lase pacaliti de astfel de persoane, care profita de aglomeratia din zona centrala, precum si de faptul ca este o perioada in care ne gandim la cei mai putin protejati de soarta, banii din donatii fiind folositi in alte scopuri decat cele declarate. (Politia Locala Timisoara)

Leave a Reply