Judecatoarea Adriana Stoicescu se solidarizeaza cu protestul grefierilor: Puterea politica transforma justitia in “fraiera satului”

Judecatoarea Adriana Stoicescu, de la Curtea de Apel Timisoara, se declara solidara cu protestul grefierilor, care, in aceste zile, au blocat sedintele de judecata pentru a convinge Guvernul sa le plateasca salariile restante. Sub pretextul ca nu sunt bani la buget, astazi, in sedinta de guvern, s-a dezbatut varinta ca grefierii sa primeasca titluri de stat in locul banilor, titluri care pot fi rascumparate in anii viitori.


Fosta presedinta a Tribunalului Timis atrage atentia ca puterea executiva si cea legislativa nu da doi bani pe puterea judecatoreasca, iar justitia este transformata in „fraiera statului”.

In acest context, Adriana Stoicescu a publicat un nou text critic la adresa clasei politice, in care reflecteaza ironic ca „nu sunt bani pentru restante si salarii, dar sunt bani pentru armament la mana a doua, pe alocuri ruginit, platiti cash, nenica, doar asa fac baietii de baieti”. In opinia sa, de aceasta data s-a mers prea departe cu umilirea magistratilor si a personalului auxiliar de specialitate.

Aveti de recuperat bani de la Stat? Ghinion. Veti primi cartonase cu fotbalisti celebri. V-ati judecat cu vecinul pentru un teren? Ghinion. In loc de punere in posesie veti primi un joc lego sa va construiti, la schimb, o baza extraterestra. Probabil si noi vom trimite la locul de detentie, in loc de mandate de arestare, ravase cu ghicitori.

Cei care sunteti debitori, puteti linistiti sa invocati noua legislatie din ciclul: “Nu am chef sa imi execut obligatia. Sa vad ce imi faceti?”. Nu sunt bani pentru restante si salarii, dar sunt bani pentru armament la mana a doua, pe alocuri ruginit, platiti cash, nenica, doar asa fac baietii de baieti. Nu sunt bani pentru justitie pentru ca am cumparat vaccinuri si izolete si masti. Nu sunt bani pentru ca, de fapt, nu avem nevoie de justitie”, spune, amar, Adriana Stoicescu, intr-un editorial care poate fi citit pe pagina sa de Facebook. (G.I.)

Leave a Reply