Actrita franceza Isabelle Adjani, 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru frauda fiscala si spalare de bani

Tribunalul penal din Paris a condamnat-o, azi, pe Isabelle Adjani la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare si la plata unei amenzi de 250.000 de euro pentru frauda fiscala.


Actrita, laureata a cinci premii César, a fost gasita vinovata ca, in 2016 si 2017, a avut domiciliul in Portugalia, sustragandu-se astfel de la plata impozitului pe venit in valoare de 236.000 de euro.

De asemenea, ea a fost condamnata pentru ca a trecut o donatie de doua milioane de euro drept imprumut si pentru ca a canalizat 120.000 de euro printr-un cont nedeclarat din SUA.

Judecatorii au dictat o pedeapsa mai aspra decat ceruse Parchetului National Financiar. La audierea din 19 octombrie, PNF solicitase 18 luni de inchisoare cu suspendare si o amenda de 250.000 de euro, precum si doi ani de ineligibilitate.

Procesul s-a desfasurat in absenta actritei si cantaretei de 68 de ani, care se afla in Statele Unite. Apararea sa a cerut amanarea procesului, invocand in special o „patologie acuta”, dar instanta a respins aceasta cerere, declarand ca se indoieste de „intentia reala” a acesteia de a se prezenta la bara. (E.T.)

Leave a Reply