Concert de colinde romanesti in Trafalgar Square, eveniment organizat cu sprijinul Primariei din Londra

Vocile primului cor romanesc alcatuit din membri ai comunitatii romanesti din Londra si imprejurimi au rasunat in Trafalgar Square, sambata, 16 decembrie 2023, de la ora 15, celebrand obiceiurile si traditiile romanesti intr-una dintre cele mai cunoscute piete ale Londrei, epicentrul sarbatorii Craciunului in metropola britanica.


Institutul Cultural Roman de la Londra s-a alaturat initiativei Asociatiei Roconect in sustinerea acestui gest care impleteste frumusetea locala a sarbatorilor cu datinile romanesti.

Corul, format din peste 50 de cantareti, adulti si copii, a prezentat in fata publicului londonez cele mai frumoase colinde traditionale din tara noastra si un crampei din exceptionala diversitate a portului traditional din diferite zone etnografice.

Cornelius Orasanu, pianist si dirijor la Allegretto Music Academy din Londra, a selectionat si armonizat vocile voluntarilor care au interpretat peste 12 colinde, printre care amintim: Iata, vin colidatorii, Steaua sus rasare, Trei Pastori, O, brad frumos! si Domn-Domn sa-naltam.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Primariei din Londra, care a raspuns cu entuziasm, alocand grupului de colindatori romani un spatiu generos.

Mai multe detalii despre proiectele in desfasurare ale ICR Londra pot fi gasite pe retelele de socializare si website-urile institutului:

https://www.rcilondon.co.uk/
www.facebook.com/ICRLondon
twitter.com/RCILondon
https://www.instagram.com/rcilondon/

(I.P.)

Leave a Reply