Turistii din mocanita Hutulca Moldovita, in stare de soc! Trenuletul din Bucovina a fost rasturnat de pe linie, dupa impactul violent cu un autoturism

Trenul turistic care circula pe traseul Moldovita – Argel, in lungime de 12 kilometri, a fost implicat intr-un grav accident, duminica, in jurul orei 10,30, la putin timp dupa ce a plecat din gara Moldovita.


Un sofer iesit din curtea unei casei, exct in fata locomotivei. Impactul a fost atat de violent, incat locomotiva a sarit de pe sine si exista riscul de a se rasturna cand vor fi detasate vagoanele, iar masina a fost puternic lovita in partea dreapta si aruncata pe gardul de langa linie.

Seful de tren spune ca desi masina este cu numere de Botosani barbatul de la volan nu este turist si cunoaste bine zona. Din fericire, soferul autoturismului nu este ranit. Acesta le-a spus celor de la Mocanita ca s-a asigurat din stanga, insa nu a mai apucat sa se asigure si din dreapta. In cele doua vagoane ale mocanitei se aflau in jur de 20 de calatori, care nu au fost raniti.

Cursa a fost suspendata.”Incercam sa punem locomotiva pe sine. Oricum are avarii serioase, nu vom mai putea circula cu ea”, a mai transmis seful de tren.

„In aceasta dimineata, in jurul orei 10,30, pe raza localitatii Moldovita, jud. Suceava, un tren turistic tip ,,Mocanita” condus de mecanicul de locomotiva de 53 ani, a acrosat un autoturism care iesea dintr-o curte, condus de catre un barbat de 43 ani.

In urma evenimentului nu s-au inregistrat victime, ci doar pagube materiale. In mocanita erau aproximativ 20 de turisti, care nu au suferit leziuni.

Atat mecanicul de locomotiva cat si conducatorul autoturismului au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative in ambele cazuri.

Din primele verificari, vinovat de producerea incidentului se face conducatorul auto care nu a acordat prioritate de trecere, acesta fiind sanctionat contraventional si dispunandu-se suspendarea dreptului de a conduce”, a transmis IPJ Suceava.

La acest moment, pe drumul judetean adiacent se circula alternativ, pe o singura banda, la fata locului fiind politistii SPR 14 Vama si Compartimentului Rutier C-lung Moldovenesc care fluidizeaza circulatia urmand ca, in scurt timp,  locomotiva sa fie repusa pe sine. (V.E.)

Leave a Reply