Program de lucru RETIM de sarbatori si recomandari pentru sezonul rece (P)

De sarbatori, colectarea deseurilor se va face conform graficelor, fara modificari in program, iar cetatenii sunt rugati sa scoata la limita de proprietate recipientele de colectare


Regulile de colectare separata a deseurilor si programul de colectare pentru localitatile din Timis sunt disponibile pe site.

Pentru plata facturilor RETIM se recomanda utilizarea cu precadere a instrumentelor de plata electronice disponibile pe site-ul retim.ro sau a sistemelor de plata rapida PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicatiei mobile Pago.

Colectarea deseurilor

RETIM informeaza toti clientii, persoane fizice si juridice ca in perioada sarbatorilor de iarna, colectarea deseurilor se va realiza conform programului normal. Astfel, atat in zilele de 25-26 decembrie 2023, cat si in 1-2 ianuarie 2024, echipajele RETIM care colecteaza deseurile municipale vor fi in teren, conform programelor de colectare stabilite pentru fiecare fractie in parte.

Birouri de relatii clienti si casierii

Birourile de Relatii cu Clientii – Contractare si casieriile din Timisoara si Lugoj vor fi inchise in zilele de 25-26 decembrie 2023 si in perioada 1-7 ianuarie 2024, cand se va face o schimbare de sistem informatic. Programul normal se va relua incepand de luni, 8 ianuarie 2024.

Centre de colectare a deseurilor voluminoase

Cele 4 centre de colectare a deseurilor voluminoase, vegetale, din constructii, din polistiren si carton din Timisoara vor fi inchise in zilele de 25-26 decembrie 2023 si 1-2 ianuarie 2024.

Incepand cu 3 ianuarie 2024 centrele revin la programul normal.

Regulile de colectare raman in vigoare

Si pe perioada sarbatorilor RETIM reaminteste ca regulile de colectare separata a deseurilor sunt:

Deseuri reciclabile trebuie sa fie depozitate in recipientii prevazuti in contract: pubele sau saci, golite, clatite, pliate, turtite sau strivite. Sacii galbeni pentru colectare trebuie sa fie legati, pubelele sa fie inchise, pentru a preveni umezirea continutului in caz de ploaie sau ninsoare.

Deseurile reziduale pot ingheta in pubelele din cauza umiditatii ridicate, daca sunt depozitate la exterior. RETIM recomanda utilizatorilor sa tina recipientele in locuri adapostite si sa le scoata la limita de proprietate pentru colectare, conform programului obisnuit.

Regulile complete de colectare separata a deseurilor si programul de colectare pentru localitatile din judetul Timis sunt disponibile pe site-ul retim.ro

Plata facturilor RETIM online

Compania reaminteste tuturor clientilor sai, persoane fizice sau juridice, ca isi pot activa factura electronica in mai putin de un minut, pe site-ul retim.ro, in sectiunea „efactura”, reducand impactul asupra mediului, prin reducerea consumul de hartie si a resurselor pentru transport si distributie.

Pentru plata facturilor RETIM recomanda utilizarea cu precadere a instrumentelor de plata electronice disponibile pe site-ul retim.ro, a sistemelor de plata rapida PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicatiei mobile Pago.

Contact

Pentru orice intrebari sau sesizari legate de colectarea deseurilor, RETIM poate fi contactata prin Call Center la numarul de telefon +40 374 885 692, de luni pana vineri, intre orele 07:00–19:00 sau prin email la contractare@retim.ro.

Despre RETIM

Infiintata in 1997, RETIM Ecologic Service S.A. are o experienta si dotare tehnica semnificativa pentru a presta servicii de salubrizare eficiente, respectand un sistem de management integrat a gestionarii deseurilor la standardele europene in judetul Timis​​​​.

RETIM face parte din RER Ecologic Group. Compania a fost infiintata in anul 1994 de concernul german RWE, ce desfasoara activitati in domeniul salubritatii, recuperarii ecologice si reciclarii. Grupul RER mai detine si companiile: REBU, RERVEST, RER Sud, RER Braila, RER Servicii si RER DATA, iar in present are aproximativ 3.000 de angajati. (I.P.)

Leave a Reply