Nepotul unui fost procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, doar control judiciar dupa ce a ucis doua persoane cu un Porsche Cayenne

Sima-Pinteala Nicolas Antonion, 19 ani, nepotul fostului prim-procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Gheorghe Pinteala, a fost plasat sub control judiciar, ieri, dupa ce a provocat un accident rutier soldat cu decesul a doua persoane.


Tragicul eveniment s-a produs, in urma cu doua zile, pe o strada din Caransebes.

Potrivit IPJ Caras-Severin, din primele cercetari s-a stabilit ca in timp ce tanarul de 19 ani conducea un SUV Porsche Cayenne, pe strada de acces catre Cartierul Valea Cenchii din Caransebes, la intersectia cu strada Muntele Nemanu, a intrat in coliziune laterala cu partea dreapta a unui autoturism condus pe drumul prioritar de un barbat de 72 de ani.

In urma accidentului a rezultat decesul conducatorului auto de 72 de ani si a pasagerei dreapta fata, de 76 de ani.

Retinut direct de catre politisti, tanarul a ajuns, ieri, in calitate de inculpat, in fata procurorului de la Parchetul de pe langa judecatoria Caransebes, care a preluat dosarul.

Acesta a decis o masura preventiva extrem de blanda, probabil din ratiuni care tin de faptul ca este vorba despre nepotul unui fost procuror, respectiv plasarea soferului sub controlul judiciar. In plus, tanarul – care avea permisul luat doar cu 7 luni inainte de a produce tragedia – are interdictie de a mai conduce vreun autoturism pe drumurile publice.

„A fost un tragic accident rutier, eveniment nedorit de catre acest copil care n-a mai avut de-a face cu ilicitul penal. Este un student cu activitate impecabila in cadrul Universitatii din Lugoj, un om care regreta profund si sincer cele intamplate. Vorbim despre infractiunea de ucidere din culpa, care prin insasi definitia ei este o in fractiune savarsita fara intentie. Sigur ca regretele il vor urmari si pe timpul procesului penal. El a avut o pozitie de recunoastere si de regret a faptelor”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin, potrivit expressdebanat.ro.

Se pare, totusi, ca este vorba despre un copil problema, cata vreme, in toamna anului trecut, mama sa, Ghitan-Pinteala Andrada Georgiana, executor judecatoresc in Caransebes, si sora sa, Pinteala Tiberia Ileana, au cerut instantei de judecata emiterea unui ordin de protectie impotriva paratului Sima-Pinteala Nicolas Antonion.

„Respinge cererea de emitere a ordinului de protecţie formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Caransebes privind pe reclamantele Ghitan Pinteala Andrada Georgiana si Pinteala Tiberia Ileana, impotriva paratului SPNA, ca neintemeiata”, se mentioneaza in Hotararea camera consiliu nr. 1923/2022 din 08.09.2022. (G.I.)

Leave a Reply