Primaria Municipiului Timisoara, premiata la nivel national pentru “Performanta in administratia publica romaneasca“

In cadrul Galei POCA “Performanta in administratia publica romaneasca“, organizata de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, Primaria Municipiului Timisoara a fost onorata cu premiul de excelenta pentru rezultatele obtinute in implementarea proiectelor finantate din PODCA si POCA.


Primaria a fost recompensata pentru abordarea pro activa in strategia de eficientizare a participarii publice, a creat un portal unic de interactiune cu cetatenii si a inceput un lung proces de digitalizare a intregii institutii, prin crearea unei arhive digitale si prin imbunatatirea abilitatilor si cunostintelor digitale ale angajatilor.

”Ma bucur ca suntem apreciati la nivelul intregii tari pentru modul in care implementam proiecte cu fonduri europene. Ultimii doi ani au fost o cursa contra-cronometru pentru atragerea de bani europeni. Pana acum a semnat contracte de finantare de peste 1,1 miliarde de lei. Avem proiecte in derulare si altele care se apropie de final. Aceasta recunoastere ne onoreaza si ne confirma ca suntem pe drumul cel bun”, a spus primarul Dominic Fritz.

Printre serviciile digitale de care vor beneficia cetatenii si firmele in urma implementarii portalului unic, se numara:

  • posibilitatea depunerii de cereri pentru obtinerea de avize, certificate, diverse documente;
  • realizarea de interogari si plati electronice in cazul taxelor si impozitelor locale;
  • primirea de notificari si informatii de interes public (newsletter-uri);
  • completarea de formulare de feedback si chestionare.

Pentru a accesa serviciile publice locale este necesar un cont unic, pe site-ul https://www.primariatm.ro/. De asemenea, poate fi folosita identitatea electronica nationala, ROeID.

La Gala POCA “Performanta in administratia publica romaneasca“ au participat reprezentanti ai Comisiei Europene, reprezentanti ai Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene si beneficiari ai programului operational, iar cuvantul de ordine a fost celebrarea valorilor de: performanta, inovatie, progres, calitate, eficienta, eficacitate, sustenabilitate. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply