CCIA Timis a tras linie sub anul “competitional” 2023 / Intr-un decor de poveste, presedinta Florica Chirita a laudat performantele mediului de afaceri timisean si colaborarea cu presa

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis (CCIAT), una dintre cele mai eficiente organizatii patronale din tara, a marcat sfarsitul de an “competitional” printr-o reusita intalnire cu reprezentantii presei, care a avut loc la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.


Intr-un décor specific sarbatorilor de iarna, cu un semineu virtual care a incalzit atmosfera, Rodica Olinic, consilierul de imagine al CCIAT, si Florica Chirita, presedintele CCIAT, au evocat realizarile mediului de afaceri timisean intr-un an post-pandemie incarcat de misiuni economice si alte activitati de sprijinire a celor aproape 600 de firme membre ale Camerei.

A fost repus pe tapet clasamentul Topului Firmelor din judetul Timis pentru anul 2022, care a reunit 14.649 firme care au indeplinit criteriile de eligibilitate, din 37.330 care au depus la timp bilantul contabil pentru exercitiul financiar trecut. Dintre acestea, au fost evidentiate 1.873 firme clasate pe locurile I, II si III, structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare – Dezvoltare si High-Tech; Industrie; Agricultura, Silvicultura, Pescuit; Constructii; Servicii; Comert; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) si 5 clase de marime.

Totodata, 160 de firme a caror fidelitate si perseverenta le-au oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri in Top in ultimii 10 ani au fost distinse cu Trofeul de Excelenta.

„A devenit o traditie pentru CCIA Timis ca la fiecare editie sa acorde premii speciale unor companii din elita afacerilor pentru realizari de exceptie.

Astfel, Trofeul de Excelenta pentru Promovarea Produselor Romanesti a fost acordat companiei PROFI ROM FOOD. Dr. Adrian Badescu, fondator Clinicile MEDICI’S, a primit Trofeul de Excelenta pentru Parteneriat Strategic, iar Trofeul de Excelenta “Performanta in Diversitate” a mers spre CONS ELECTRIFICAREA INSTAL.

De asemenea, compania B & B Collection a fost distinsa cu Trofeul de Excelenta pentru Multi-Branding Integrat, iar Diploma si Trofeul aniversar «30 de ani de Agricultura Inteligenta>> a fost acordat de CCIA Timis fratilor Ianco si Iojik Zifceak, pentru trei decenii de activitate continua si angajamentul la performanta”, a reamintit Florica Chirita.

In partea a doua a speech-ului, presedinta CCIAT s-a declarat dezmagita de decizia guvernantilor de a reduce semnificativ activitatea Oficiului Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie de la Timisoara, care va fi transformat intr-un simplu birou, totodata precizand ca CCIAT sustine proiectul de reforma administrativa a Romaniei, in urma careia numaul judetelor ar urma sa scada de la 42 la 15. De altfel, aceasta idee a fost prezentata si sustinuta la Gala Topului Firmelor de la Timisoara si de catre Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

In loc de concluzie, sefa medului de afaceri timisean a multumit presei pentru colaborare, insistand asupra faptului ca activitatea CCIAT nu ar fi atat de eficienta fara sprijinul de imagine si transmitere a informatiilor venite din partea mass-media.

Iar, la final de an, o veste excelenta pentru membrii Camerei: in 2024, calendarul misiunilor economice include participari la targuri si la alte evenimente specifice mediului de afaceri in nu mai putin de 20 de tari, printre care SUA, Canada, Australia, China, Japonia, Thailanda, Turcia, Quatar si altele. (G.I.)

Leave a Reply