Perchezitii la SC Fireshow SRL Sacalaz, cea mai mare firma de articole pirotehnice din Romania! Peste 900 de tone de artificii aflate in depozitul de langa Timisoara, inventariate de politisti si inspectori Antifrauda

Politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis, in perioada 30 – 31.12.2023, au pus in executare 9 mandate de perchezitie, intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunii de comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni, din Legea 126/1995 privind materiile explozive.


Perchezitiile au fost facute impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Serviciului Investigatii Criminale, Serviciului Actiuni Speciale, Serviciului Criminalistic si 2 specialisti ai Directiei Regionale Antifrauda Fiscala 5 Deva, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara,

Perchezitiile s-au desfasurat la punctele de lucru ale SC Fireshow SRL Sacalaz, cu depozitul centrala langa Timisoara, cea mai mare firma cu activitati in domeniul articolelor pirotehnice din Romania.

In fapt, din probatoriul administrat in cauza rezulta indicii temeinice cu privire la faptul ca, articolele pirotehnice detinute de catre operatorul economic, din categoriile F2,F3,F4, (destinate a fi utilizate exclusiv de catre pirotehnicieni/ artificieri) ar fi fost comercializate si catre persoane care nu ar detine calitatea prevazuta de lege, fiind creata astfel o stare de pericol in cazul utilizarii necorespunzatoare a acestora.

In urma perchezitiilor au fost ridicate documente, DVR-uri si inscrisuri financiar-contabile in vederea continuarii cercetarilor si luarii masurilor legale care se impun.

Totodata, la un punct de lucru din Timisoara, s-a descoperit o arma neletala supusa autorizarii, precum si munitie aferenta unei arme letale. In acest sens politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunilor de detinerea fara drept de arme neletale supuse autorizarii, precum si detinerea munitiei a armelor letale.

De asemenea, s-a constatat faptul ca la o locatie din localitatea Sacalaz, o persoana ar fi desfasurat activitati lucrative in folosul societatii, fara ar avea forme legale de angajare. In acest context, actul de constatare se va inainta catre I.T.M. Timis, in vederea luarii masurilor legale care se impun, conform competentei.

Totodata, in urma controlului fiscal, s-ar fi identificat neconcordante intre stocul scriptic si cel faptic, operatorul economic neprezentand registrul de casa, urmand a fi aplicate sanctiuni de catre autoritatea competenta, conform actului de constatare incheiat.

In urma perchezitiilor au fost inventariate in jur de 900 de tone articole pirotehnice.

Politistii continua cercetarile, in dosarul penal privind savarsirea infractiunii de comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni, urmand ca la finalizare sa fie propusa solutie prin unitatea de parchet competenta. (V.E.)

One thought on “Perchezitii la SC Fireshow SRL Sacalaz, cea mai mare firma de articole pirotehnice din Romania! Peste 900 de tone de artificii aflate in depozitul de langa Timisoara, inventariate de politisti si inspectori Antifrauda

Leave a Reply