BILANT: Peste 400.000 de cetateni au tranzitat Vama Vicovu de Sus – Crasnoilsc, in primul an de functionare. Granicerii au confiscat 62 de arme

In primul an de functionare a Punctului rutier de trecere a frontierei „Crasnoilsc – Vicovu de Sus”, peste 432.000 de cetateni din 47 de tari au trecut frontiera romano – ucraineana: 334 de mii de cetateni ucraineni, 91.000 de cetateni romani si 7.000 de cetateni din alte tari.


La 10 noiembrie, anul trecut, cu participarea premierului Ucrainei, Denys Smygal, si a premierului Romaniei, Nicolae Ciuca, a fost deschisa circulatia la acest punct de control, a carui constructie a inceput in 2015. Acum se vad  rezultatele pozitive ale acestei lucrari.

Punctul de control este deschis 24 de ore din 24 pentru traficul pietonal si auto (inclusiv autobuze) si camioane goale, a comunicat, pe Facebook, seful Administratiei Militare Regionale Cernauti, Ruslan Zaparaniuk.

Potrivit Serviciului de Stat de Frontiera din Ucraina, mai mult de 172.000 de vehicule (118.000 de autoturisme, 54.000 de camioane si peste 300 de autobuze) au fost verificate in conformitate cu procedura stabilita.

Dupa cum subliniaza presa din Cernauti, in primul an de functionare a punctului de trecere a frontierei, granicerii au impiedicat circulatia ilegala a marfurilor peste frontiera de stat in 52 de cazuri, in valoare de peste 8,5 milioane grivne. In special, au fost confiscate 62 de arme si munitii, 13 vehicule si 30.000 de pachete de produse din tutun.a frontierei

„Lucram la extinderea infrastructurii vamale si de frontiera. Sunt in curs de proiectare alte trei puncte de control: Sepit, Ruska si Fantana Alba – Climauti. Pregatim documentatia pentru Comisia Europeana in vederea atragerii de fonduri UE”, a relevat Ruslan Zaparaniuk. (I.P.)

Leave a Reply