Cartierul Ciarda Rosie din Timisoara, investitii finantate de primarie in scoli, drumuri si curatenie

Primaria Municipiului Timisoara, prin managerii de cartier, a derulat numeroase activitati in toate zonele orasului, atat pe baza sesizarilor si solicitarilor cetatenilor, cat si pentru remedierea problemelor constatate la iesirile in teren ale echipelor municipalitatii.


Cartierul Ciarda Rosie este unul dintre cartierele Timisoarei in care au fost realizate mai multe obiective importante pentru comunitate.

La Scoala Gimnaziala 20 au fost reabilitate pentru prima data: terenul de sport, curtea, aleile si locul de joaca din cadrul scolii. Acum, cand se joaca, elevii au conditii mai sigure si mai moderne. De asemenea, a fost amenajata o parcare centrala cartierului, care deserveste scoala, biserica si dispensarul.

In urma cererilor locuitorilor din Ciarda, strazile de pamant (aproape impracticabile) din zona Iuliu Podlipny/ Stefan Luchian au fost pietruite, iar Primaria va pregati documentatii pentru a le transforma in drumuri de oras. Trotuarul de pe str. Nicolae Cocea a fost reparat partial, urmand ca la inceputul acestui an sa fie finalizat.

Parcul 3 August (fost Humulesti) a fost reabilitat, iar echipamentele de joaca vechi au fost inlocuite cu unele noi. In total, peste 200 de arbori au fost plantati in cartier, dintre care 38 in acest parc. Primaria a montat cosuri ecologice stradale pentru prima oara in cartier si a luat masuri pentru a elimina rampele de gunoi din zona str. Legumiculturii si proximitatea parcului.

Cartierul s-a implicat activ in bugetarea participativa si a castigat o finantare pentru un spatiu multifunctional, respectiv un teren multisport de 40x20m, dotat cu cosuri de baschet si porti de minifotbal/ handbal. De asemenea, este prevazut un loc de joaca cu doua leagane pentru copii, tobogan, 10 banci si 10 cosuri de gunoi antivandalism. In jurul terenului vor fi amenajate alei de acces spre teren si plantati aproximativ 50 de arbori.

Primaria Municipiului Timisoara ramane dedicata comunicarii deschise si constante cu cetatenii, promovand solidaritatea si colaborarea pentru un mediu urban prosper si atragator. Managerii de cartier au jucat un rol esential in acest proces, fiind mereu la dispozitia comunitatii. Rolul lor este sa identifice prioritatile impreuna cu comunitatea si sa solutioneze problemele din teren cu structurile de specialitate din cadrul Primariei. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply