In Parcul Rozelor din Timisoara, cea mai mare campanie de plantare de trandafiri din ultimul deceniu. VEZI cate plante si arbori au plantat oamenii primariei in 2023

In 2023, Primaria Municipiului accenTimisoara a pus din nou un accent deosebit pe inverzirea orasului. Cu noi plantari de arbori, arbusti, plante perene si flori in parcuri, pe bulevarde, in curtea scolilor si gradinitelor, dar si in zone unde copacii au fost taiati in anii trecuti, orasul respira mai usor.


Am plantat in toate cartierele Timisoarei. Ma bucur ca am reusit sa intervenim in locuri emblematice pentru timisoreni, cum e Parcul Rozelor unde am avut cea mai mare campanie de plantare de trandafiri din ultimul deceniu, sau in Piata Balcescu, unde am readus verdele.

Le multumesc timisorenilor care s-au implicat in campania Primariei si ne-au trimis locuri si strazi unde e nevoie de plantari. Continuam si in 2024”, a spus primarul Dominic Fritz.

In aceasta primavara, Piata Balcescu va fi verde si colorata, dupa ce Primaria a plantat peste 40 de arbori si arbusti si peste 5.000 de plante perene, din 60 de specii.

In plus, au fost amenajate 3 covoare verzi pe o suprafata de 900 mp si a fost instalat un sistem de irigare prin picurare, care sa mentina si pe timp de seceta nivelul de umezeala al solului.

In ceea ce priveste zona centrala a orasului si Parcul Rozelor, echipele Horticultura au plantat peste 214.000 de plante bienale, 1.100 de exemplare de Yucca si Homerocalis, precum si 700 de trandafiri.

Totodata, Calea Bogdanestilor si Bulevardul Cetatii s-au imbogatit cu 940 de arbori. In plus, Primaria Timisoara a plantat in toate cartierele orasului alti 1.985 de arbori. Perdeaua forestiera s-a imbogatit cu 200 de arbori. In urma colaborarii cu cetatenii din Ciarda Rosie, Primaria a inclus in campania de plantari si Parcul 3 August si Scoala 20.

Anul acesta, Primaria Municipiului Timisoara a demarat un program-pilot de plantari in curtile scolilor si gradinitelor. In total, au fost plantati 142 de arbori (jugastru de Banat, frasini, artari si alte specii) si peste 270 de arbusti. Totodata, au fost realizate diverse amenajari cu plante perene, flori, gazon sau trifoi.

Unitatile de invatamant unde au avut loc amenajari sunt: Gradinita PP 1, Gradinita PP 12, Gradinita PP 26, Gradinita PP 33, Gradinita PP 38, Scoala Gimnaziala 6, Scoala Gimnaziala 15, Scoala Gimnaziala 18, Scoala Gimnaziala 19, Scoala Gimnaziala 21, Liceul de Arta „Ion Vidu”. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

 

Leave a Reply