Roba in cui! Judecatorul Cristi Danilet, cerere de eliberare din functie prin pensionare, dupa ce a castigat trei procese cu Inspectia Judiciara

Sectia pentru judecatori a CSM are pe ordinea de zi, in sedinta din 10 ianuarie, nu mai putin de 16 cereri de eliberare din functie pensionare, printre care si cea depusa de judecatorul Cristi Danilet (48 de ani), in prezent angajat la Tribunalul Cluj, dar si de timisoreanul Nasz Csaba Bela, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


De remarcat ca Danilet s-a intors in magistratura, in 2023, dupa ce a castigat si al treilea proces cu Inspectia Judiciara.

Judecatorul clujean s-a remarcat in spatiul public prin mesaje si actiuni pro-reforma. A fost exclus din magistratura de CSM, pentru prima oara, in decembrie 2021, pentru manifestari pe care le-ar fi avut pe mai multe retele de socializare. Este vorba de doua postari pe reteaua de socializare TikTok, despre care Danilet sustinea ca nu au legatura cu justitia, ci se refera la viata privata.

In mai 2022, Consiliul Superior al Magistraturii l-a exclus din magistratura pentru a doua oara pe judecatorul Cristi Danilet, pe motiv ca a facut politica prin participarea la activitatea unor ONG-uri din care facea parte.

In iulie 2022, judecatorul Cristian Danilet a fost exclus pentru a treia oara din magistratura de catre Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, cu majoritate de voturi, pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta.

Toate deciziile CSM s-au bazat pe dosare facute de Inspectia Judiciara.

In toate cele trei cazuri, judecatorul Cristi Danilet a castigat definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (V.E.)

Leave a Reply