Prima ninsoare din 2024: Primaria Timisoara actioneaza pentru desfasurarea traficului rutier in conditii de siguranta

Echipele Primariei Municipiului Timisoara sunt pe teren si efectueaza operatiuni pentru a preveni formarea poleiului si a evita ingreunarea traficului rutier, in conditiile in care temperaturile au scazut semnificativ si se inregistreaza precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare.


In cursul zilei de azi, operatorul Brantner Servicii Ecologice a iesit in teren si a asigurat imprastierea de material antiderapant la intrarile in oras, pe poduri si in giratiile mari din oras.

S-a intervenit cu 5 autospeciale de capacitate mare si 2 autospeciale de capacitate mica. Au fost imprastiate circa 32 de tone de material antiderapant. In prezent, carosabilul este umed, dar se circula in conditii normale. Situatia este in permanenta monitorizata si se intervine in functie de necesitati.

Pe perioada iernii, in functie de conditiile meteo, operatorul Brantner Servicii Ecologice este pregatit sa intervina cu 18 utilaje multifunctionale de capacitate mare, 16 utilaje multifunctionale de capacitate mica, 3 mini incarcatoare frontale, 10 incarcatoare frontale, 8 utilaje transport zapada, 2 autocisterne, 8 autoturisme control si 25 de mini freze de zapada.

Va reamintim ca, in conformitate cu HCL 371/2007, art. 2, cetatenii, institutiile publice, firmele, persoanele juridice si asociatiile de proprietari au obligatia de a indeparta zapada si gheata de pe trotuarele din fata imobilelor si cladirilor in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea, imediat dupa ninsoare. Acestia au si obligatia de a curata rigolele din fata caselor sau magazinelor, de a indeparta zapada si gheata (turturii) de pe acoperisurile imobilelor, de pe burlane si de a atentiona pietonii asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzatoare a perimetrului expus. Neindeplinirea obligatiilor amintite anterior se sanctioneaza contraventional.

Pentru a semnala eventualele probleme legate de serviciile de deszapezire de pe teritoriul orasului, timisorenii au la dispozitie sectiunea dedicata Salubrizarii din aplicatia de sesizari a primariei, https://sesizari.primariatm.ro.

(Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Sursa foto: Facebook – Nicolae Robu

One thought on “Prima ninsoare din 2024: Primaria Timisoara actioneaza pentru desfasurarea traficului rutier in conditii de siguranta

  1. hahah, tot orasul a fost un imens patinoar. ma asteptam la mai mult, dar cred ca i-a luat iarna prin surprindere…

Leave a Reply