VIDEO / Doi interlopi din Timisoara, condamnati la inchisoare cu executare in dosarul scandalului din clubul de manele Tabaco

Judecatori Timisoara a pronuntat primele condamnari in dosarul 6747/325/2022, in care trei interlopi au fost trimisi in judecata de procurori, dupa bataia generala care a avut loc in clubul de manele Taboco, din zona Complexului Studentesc, in 30 ianuarie 2022.


Astfel, Tudor Stoiti, fratele luptatorului de MMA Adrian Stoiti, a fost condamnat la 1 an si doua luni de inchisoare cu executare pentru loviri si alte violente si tulburarea ordinii si linistii publice.

Al doilea inculpat trimis in judecata, Alexandru Cojocaru, va sta in spatele gratiilor nu mai putin de 2 ani, 11 luni si 10 zile, fiind gasit vinovat pentru infractiunea de tulburarea ordinii si linistii publice. Spre ghinionul sau, a comis fapta in termenul de supraveghere a unei condamnari cu suspendare dintr-un alt dosar, astfel ca judecatorii au revocat sentinta penala nr. 21/18.01.2021 a Tribunalului Timis, la care au adaugat pedeapsa de 6 luni de inchisoare din dosarul Tabaco.

Cel de-al treilea bataus din clubul Tabaco, Catrinoi Claudiu Ionel, a scapat cel mai „ieftin”: doar o amenda de 7.200 de lei (30 lei x 240 de zile-amenda), din care s-a scazut 30 de lei, perioada retinerii de 24 de ore. Instanta a dispus incetarea procesului penal pentru loviri sau alte violente in cazul celor trei, dupa ce au cazut la pace si si-au retras plangerile formulate de fiecare in parte.

„Dispune incetarea procesului penal cu privire la inculpatul Catrinoi Claudiu Ionel in ceea ce priveste savarsirea infractiunii de lovirea sau alte violente prev. de art. 193 alin. 2 Cod penal, luand act de retragerea plangerii prealabile de catre persoana vatamata Cojocaru Alexandru Cosmin; dispune incetarea procesului penal cu privire la inculpatul Cojocaru Alexandru Cosmin in ceea ce priveste savarsirea infractiunii de lovirea sau alte violente prev. de art. 193 alin. 2 Cod penal, luand act de retragerea plangerii prealabile de catre persoana vatamata Catrinoi Claudiu Ionel; dispune incetarea procesului penal cu privire la inculpatul Stoiti Tudor Nicolae in ceea ce priveste savarsirea infractiunii de lovirea sau alte violente prev. de art. 193 alin. 2 Cod penal, luand act de retragerea plangerii prealabile de catre persoana vatamata Cojocaru Alexandru Cosmin”, se mentioneaza in Hotarare 2768/2023 din 03.10.2023.

Desi a luat si bataie si s-a ales si cu localul distrus, persoana vatamata Hammad Atef nu va fi despagubit de catre batausi, in conditiile in care instanta i-a respins ca tardiva cererea de constituire parte civila. Condamnarile nu sunt definitive, ci au putut fi atacate cu apel in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii.

Reamintim ca, in 31 ianuarie 2022, Tudor Stoiti si Alex Cojocaru au fost retinuti pentru implicare in scandalul violent din clubul Tabaco. „Politistii Serviciului Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie judetean Timis au retinut doi barbati, de 32 si 35 de ani, banuiti de comiterea infractiunilor de lovire sau alte violente, distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice. Cei in cauza au fost introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul  Inspectoratului de Politie Judetean Timis.

La data de 30 ianuarie a.c., in urma investigatiilor efectuate, politistii Serviciului Investigatii Criminale, au identificat doi barbati, de 32 si 35 de ani, banuiti de savarsirea infractiuniilor de lovire sau alte violente, distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice. In fapt, in data in data de 30 ianuarie, cei doi barbati, in timp ce se aflau intr-o societate comerciala, situata pe strada Socrates din municipiul Timisoara, ar fi agresat fizic alti doi barbati, de 32 si 61 de ani.

Barbatii au fost retinuti pentru 24 de ore sub aspectul savarsirii infractiunilor de lovire sau alte violente, distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice, fiind introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis”, a transmis, la vremea respectiva, subinspectorul Andreia Jerdea, purtatorul de cuvant al IPJ Timis. (G.I.)

Leave a Reply