Ministrul Bolos, despre e-Factura: “Pana in momentul de fata au fost preluate in sistem 2.775.421 de facturi, cu o valoare de 16 miliarde de lei”

Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, a anuntat ca are o veste proasta pentru cei care credeau ca nu va merge modulul e-Factura si a precizat ca au fost preluate in sistem peste 2,7 milioane de facturi, cu o valoare de 16 miliarde de lei. El a mentionat ca se asteapta sa se ajunga la un milion de facturi pe zi, relateaza News.ro.


“As face cateva precizari legat de modulul e-Factura. Avem o veste proasta pentru cei care credeau ca ne va pica sistemul si nu va merge sistemul si modulul e-Factura. Pana in momentul de fata au fost preluate in sistem 2.775.421 de facturi, cu o valoare de 16 miliarde de lei. Maximul l-am atins in ziua de vineri – 675.000 de facturi. Ne asteptam ca in cursul acestei saptamani aceasta crestere sa ajunga pana la un milion de facturi pe zi”, a declarat Marcel Bolos, azi, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca raportarea se face in termen de cinci zile de la emiterea facturii.

“Reamintesc ca functionam in paralel cu cele doua sisteme, respectiv sistemul de raportare a facturilor in modulul nostru de factura electronica si optiunea clasica de emitere a facturii si apoi raportare a ei. Raportarea se face in termen de cinci zile de la emiterea facturii. Daca se intrerupe sistemul dupa ce se reia partea de factura electronica, termenul ramane acelasi, de cinci zile in vederea raportarii”, a explicat ministrul Finantelor.

El a mai afirmat ca, dupa 1 iulie, neraportarea in sistemul e-Factura reprezinta contraventie.

“Pana la data de 1 iulie avem regimul acesta optional pe care vi l-am amintit, neraportarea in sistemul nostru electronic, in modulul e-Factura constituie contraventie. Pentru microintreprinderi avem fapta contraventionala sanctionata intre 1.000 de lei pana la 2.500 de lei, la intreprinderile mijlocii, amenda este intre 2.500 – 5.000 de lei si intreprinderile mari 5.000 de lei pana la 10.000 de lei”, a mai declarat Marcel Bolos. (R.G.)

Leave a Reply