Parchetul de pe langa Judecatoria Slobozia confirma ca liderul AUR George Simion este cercetat penal pentru “coruperea alegatorilor”

Parchetul de pe langa Judecatoria Slobozia a confirmat pentru Stirile Pro TV ca exista un dosar penal ”care are ca obiect pretinsa savarsire a infractiunii de coruperea alegatorilor” ”de catre conducerea Partidului AUR”.  


Conform sursei citate, acest dosar a fost deschis in 13 decembrie 2023.

De asemenea, Parchetul precizeaza faptul ca s-a dispus declinarea competentei de solutionare a cauzei in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Partidul AUR a anuntat marti ca a aparut ”primul dosar penal pentru liderul partidului AUR, George Simion, din partea lui Marcel Ciolacu.”

Potrivit unui comunicat al partidului condus de George Simion, ”Politia Ialomita a transmis o hartie la Parlament prin care informeaza Senatul si Camera Deputatilor asupra faptului ca deputatii George Simion, Paunescu Silviu Titus si senatorul Claudiu Richard Tarziu sunt anchetati pentru ”coruperea alegatorului”. Dat fiind ca George Simion, Claudiu Tarziu si Paunescu Silviu Titus sunt parlamentari, dosarul acestora trebuie trimis in judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

La randul lui, George Simion a publicat un mesaj pe Facebook in care afirma ca este ”o inscenare”.

”Tocmai ne-au aratat ca vor sa ne desfiinteze, ca vor sa ne organizeze dosare penale, ca vor sa ne insceneze diferite lucruri. Nu ne temem. Nu va temeti. Daca asa se gandesc ei ca o sa ne elimine, printr-o hartie venita netam-nesam la ordinul domnului Ciolacu, pentru coruperea alegatorilor .. Ce corupem? Noi suntem la guvernare, noi? Cu procurori si cu oaste… Inseamna ca au pierdut deja meciul”, a transmis Simion. (V.E.)

Sursa: stirileprotv.ro 

Leave a Reply