Parcul Civic din Timisoara intra in etapa de remediere a lucrarilor prost executate, desi a fost “modernizat” printr-o investitie de peste 1 milion de euro

Primaria Municipiului Timisoara va remedia, rand pe rand, problemele constatate in Parcul Civic, odata cu preluarea in administrare de catre SC Horticultura SA. Procesul de predare – primire a fost semnat, astazi, 17.01.2023, iar interventiile vor fi suportate din garantia de buna executie retinuta de la executant.


Intr-o prima etapa, planul de interventie include lucrari de cosire a gazonului, de degajare a terenului, toaletare de arbori, intretinere a zonelor cu trandafiri si de curatare a aleilor.

„Aceasta predare catre societatea Consiliului Local inseamna ca vom avea un mai bun control al modului in care parcul va fi ingrijit de acum incolo. Practic, ne vom afla in aceeasi situatie ca in celelalte parcuri centrale ale Timisoarei, care sunt administrate de Horticultura. Sunt increzator ca nu vom mai trece prin situatiile revoltatoare din anii trecuti, cand firma care trebuia sa modernizeze parcul nu a facut lucrari minime de intretinere, cum ar fi taiatul ierbii”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Reamintim, la finalul anului trecut, Primaria Timisoara a respins receptia proiectului de modernizare a Parcului Civic din cauza ca executantul nu a refacut lucrarile neconforme.

Comisia de receptie a constatat ca materialul dendrologic uscat si lipsa nu a fost inlocuit si ca aleile din interiorul parcului prezinta probleme de planeitate fapt ce favorizeaza baltirea apei. Mai mult, pentru bancile circulare „SOLE”, constructorul a introdus ancore in pamant in loc de fundatii, astfel ca acestea pot fi ridicate de la sol, iar in cazul stalpilor de iluminat, nu a fost respectat proiectul.

La fantana ornamentala, comisia de receptie a constatat ca presiunea apei este foarte mica, iar caramida decorativa este rupta sau ciobita in multe locuri. Pentru pergole, care prezentau crapaturi, constructorul a optat pentru acoperirea cu silicon, astfel ca au aparut ondulatii, deoarece nu s-au putut slefui. In plus, culoarea nu respecta nuanta lemnului.

Valoarea finala a lucrarilor executate depaseste 5,2 milioane de lei fara TVA, iar garantia de buna executie retinuta de la constructor se apropie de 250.000 de lei. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply