Politistii locali din Timisoara au reluat verificarile la santiere! Firma amendata cu 2.500 de lei pentru murdarirea domeniului public cu noroi

Politistii locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului si Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal au reluat verificarile la santierele de pe raza Municipiului Timisoara, in scopul reducerii impactului negativ asupra drumurilor publice si a vecinatatilor, respectiv pentru prevenirea disconfortului produs cetatenilor.


Cu ocazia controalelor se verifica si modul de gestionare a deseurilor in incinta santierelor, precum si trasabilitatea acestora. Astfel, in cursul zilei de ieri, ca urmare a autosesizarii politistilor locali, o societate care desfasoara lucrari de constructie pe str. Ciprian Porumbescu a fost sanctionata contraventional pentru murdarirea drumului public cu amenda 2.500 lei si s-au dispus masuri cu termen pentru curatarea carosabilului si amenajarea drumului din incinta santierului.

Reamintim ca anul trecut au fost aplicate de politistii locali un numar de 343 sanctiuni contraventionale conform HCL 333/2022 si HCL 320/2022 pentru fapte precum gestionarea necorespunzatoare a deseurilor la santiere, neamenajarea de rampe de spalare a rotilor la iesirea din incinta acestora, murdarirea cailor publice, depozitarea de materiale fara plata taxei aferente, ocuparea domeniului public cu schele fara achitarea taxelor etc. (Politia Locala Timisoara)

Leave a Reply