Semnal de alarma! O cititoare din Bucuresti atrage atentia asupra unui dezastru ecologic din inima Capitalei / Fosta Scoala Ciocanul, un focar de infectie

Mai multe fotografii care ilustreaza un autentic dezastru ecologic din inima Bucurestiului ne-au fost trimise la redactie de Alexandra Musat, o cititoare din Sectorul 3 al Capitalei. Am decis sa facem public acest semnal de alarma, in conditiile in care problema ridicata de Alexandra Musat este cat se poate de reala, iar focarul de infectie in care s-a transformat cladirea unei foste scoali, aflata in spatele parcarii Mall Vitan Bucuresti, trebuie lichidat cat mai repede de autoritati.


Reproducem integral mesajul Alexandrei Musat, pe care o felicitam pentru spiritul civic si tenacitatea cu care incearca sa trezeasca autoritatile statului:

“Numele meu este Alexandra Musat si locuiesc in Bucuresti Sector 3. Trecand deseori pe langa fosta Scoala Ciocanul de pe Calea Dudesti, in spatele parcarii Mall Vitan Bucuresti, Sector 3 (imobilele din Calea Dudesti nr.127, lot 1, sector 3 si Str. Prof. Petre Cumpǎnici nr.14A – fost Calea Dudesti numerele 125A, 125B, 127, Str. Petre Cumpǎnici nr.14A), am putut constata nu numai starea deplorabila in care se afla aceste cladiri, ci si mirosul de putrefactie, sobolanii care misuna printre zecile de gunoaie si focarul de infectie care se afla in incinta acestei foste unitati de invatamant.

Am facut sesizare de mai bine de un an la serviciul de salubritate al Sectorului 3, la PMB, la Garda de Mediu Bucuresti, insa aceste institutii nu au respectat termenul legal – nu numai ca nu s-au deranjat sa imi raspunda in termenul legal, dar nici nu au facut nimic. Astazi, 13 ianuarie, a izbucnit un incendiu in acest loc, probabil persoanele fara adapost si consumatorii de droguri au reusit aceasta performanta.

Cineva ar trebui sa fie responsabil cu igienizarea si paza acesteia, pentru ca oamenii fara adapost sa nu mai faca un dezastru. In calitate de contribuabil, mi-as dori sa traim intr-un mediu curat si civilizat, in special in centrul unei capitale europene, dar se pare ca autoritatile romane nu fac nimic pana nu moare cineva. Nu mai mentionez ca zidurile ramase stau sa cada, sunt aproape prabusite.

Va rog sa mediatizati acest dezastru ecologic din inima Bucurestiului, in masura posibilitatilor.” (I.P.)

 

Leave a Reply