Cine este avocatul acuzat de trafic de influenta la Inalta Curte. Deocamdata, instanta a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva

Judecatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Pitesti a respins propunerea de arestare preventiva a avocatului Anton Alin, din Baroul Arges, care este acuzat de trafic de influenta.


„Respinge, ca neintemeiata, propunerea nr. 30/P/2023 din data de 18 ianuarie 2024 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti privind arestarea preventiva a inculpatului ANTON ALIN. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu contestatie in 48 ore de la pronuntare pentru inculpat si de la comunicare pentru procuror”, se mentioneaza in Incheiere – masuri preventive (faza de UP) nr. 1/2024 din 18.01.2024.

In conditiile in care procurorii au contestat, deja, decizia Curtii de Apel Pitesti, verdictul final va fi dat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta unde, potrivit referatului de arestare preventiva, avocatul ar fi pretinsca are pile si relatii.

Reamintim ca, in primavara anului 2019, Anton Alin ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza), condamnata intr-un dosar penal la o pedeapsa cu inchisoarea in regim de detentie, suma de 10.000 euro, pe care ar fi si primit-o efectiv, in perioada aprilie – iulie 2019, prin mai multe transferuri facute prin intermediul sistemului ”Western Union”.

Banii respectivi ar fi fost pretinsi de suspect pentru a-si trafica presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra judecatorilor din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ca-i va determina pe acestia sa adopte o solutie de admitere a recursului in casatie pe care martorul, prin intermediul avocatului, urma sa o exercite. (G.I.)

Leave a Reply