Perchezitii in Timis la persoane acuzate de schingiuirea animalelor, precum cuparea urechilor sau sectionarea corzilor vocale! Sunt vizati si organizatorii de lupte ilegale de caini

Politistii Biroului pentru Protectia Animalelor din cadrul IPJ Gorj au facut 23 de perchezitii in Gorj, Dolj, Mehedinti, Hunedoara, Timis si Arges intr-un dosar in care sunt cercetate mai multe persoane suspectate de comiterea infractiunilor de schingiuire a animalelor, dar si organizare si participare la lupte de caini.


Potrivit IPJ Gorj, cainii au fost supusi la mai multe interventii fara scop medical, precum taierea urechilor sau sectionarea corzilor vocale. In cadrul aceleiasi actiuni, a fost organizat si un flagrant in Republica Moldova, unde au fost descoperiti 40 de oameni care participau la un campionat de lupte ilegale intre caini, dintre acestea, 8 persoane suspectate de schingiuire au fost retinute.

„In urma perchezitiilor au fost constatate 9 infractiuni de interventii chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului si dintilor. De asemenea, au fost descoperite si ridicate pentru continuarea cercetarilor 82 de telefoane mobile, 22 de laptop-uri, 7 tablete, 7 carduri de memorie, 23 memory-stick, un HDD, o unitate PC si un DVD. Au mai fost descoperite o camera de filmat, un disc de memorie, 46 de carnete de sanatate, 39 de carnete de performanta, 45 de carti de origine romana, 9 pasapoarte pentru animale de companie, 36 de microcipuri sigilate, 105 cartuse de vanatoare, produse farmaceutice destinate dopajului canin, precum si alte obiecte ce au legatura cu infractiunile cercetate”, se arata in comunicatul de presa.

Aceeasi sursa precizeaza ca in cadrul acestor activitati au fost emise ordine de plasare in adapost pentru 7 exemplare canine apartinand rasei Ciobanesc de Asia Centrala, despre care s-a stabilit ca au fost supuse luptelor ilegale.

Concomitent, in baza acordului de echipa comuna de ancheta, incheiat intre Romania si Republica Moldova, a fost organizata, pe teritoriul Republicii Moldova, o actiune de prindere in flagrant delict a mai multor persoane care participau la un campionat ilegal de lupte de caini.

La actiunea de prindere in flagrant delict, organizata pe teritoriul Republicii Moldova, au participat politisti din structuri de combatere a criminalitatii organizate ale acestui stat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Procuraturii din Republica Moldova, cu sprijinul politistilor din cadrul IPJ GORJ – BPA, in baza acordului mediat de Eurojust.

In urma actiunii desfasurate pe teritoriul Republicii Moldova, au fost identificate in flagrant delict 40 de persoane care participau la un campionat de lupte ilegale intre caini si au fost stabilite mai multe acte materiale ale infractiunii de schingiuire a animalelor.

In urma activitatilor specifice, fata de 8 persoane banuite de savarsirea infractiunii de schingiuire a animalelor a fost dispusa masura retinerii pentru 72 de ore si introducerea acestora in centrele de retinere si arestare preventive ale autoritatilor Republicii Moldova, precum si ridicarea, pentru cercetari, a 5 exemplare canine ranite, implicate in luptele de caini”, mai transmit reprezentantii IPJ Gorj. Activitatea s-a realizat cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane. (V.E.)

Sursa foto: GorjOnline.ro

Leave a Reply