Dupa problemele semnalate la adapostul de caini Danyflor, ancheta interna la Compartimentul Protectia Animalelor din cadrul Primariei Timisoara

Primarul Dominic Fritz a dispus un control complet la Compartimentul Protectia Animalelor din cadrul Primariei Timisoara, care sa fie efectuat de Corpul de Control al Primarului. Masura vine in contextul anchetei pe care primarul Timisoarei a cerut-o saptamana trecuta cu privire la situatia cainilor fara stapan dusi la adapostul gestionat de Danyflor. Compartimentul Protectia Animalelor este responsabil sa verifice la fata locului daca societatea Danyflor ofera animalelor conditiile cerute de Municipalitate prin contract.


„Am decis sa extind ancheta cu privire la situatia de la adapostul pentru cainii fara stapan si la compartimentul din Primarie care gestioneaza si urmareste acest contract. Da, si cei care controleaza trebuie la randul lor sa fie controlati. Situatia de la Danyflor ma nemultumeste nu de ieri, de azi si vreau sa ma asigur ca cei din Primarie care au responsabilitatea acestui contract chiar isi fac treaba”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Misiunea de control a inceput astazi, 29.01.2024. In functie de rezultatele anchetei, vor fi dispuse masurile necesare, in baza legislatiei in vigoare.

Reamintim faptul ca Primaria Municipiului Timisoara are in lucru proiectul unui adapost public pentru cainii fara stapani prinsi pe raza Municipiului Timisoara. In prezent, acest serviciu e asigurat de o firma privata, care deserveste mai multe localitati din judetul Timis. Dintre acestea, doar Timisoara nu aplica masura eutanasierii cainilor fara stapani, ci incurajeaza adoptia acestora. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply