Universitatea de Vest din Timisoara lanseaza un amplu program de sprijin dedicat tinerilor din invatamantul preuniversitar: „UVT pentru elevi”

Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) revine si in acest an universitar cu un amplu program de sprijin pentru elevii din intreaga tara, format din sesiuni de pregatire pentru examenul de bacalaureat, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personala si consiliere individuala in cariera.


In noua editie a programului „UVT pentru elevi” elevi beneficiaza de mai multe pachete educationale, fiecare dintre acestea urmand sa completeze dimensiunile intereselor viitorilor candidati la
studentie.

Este vorba despre:

  • programul de pregatire pentru examenul de bacalaureat;

  • concursurile pentru elevi organizate de facultatile UVT;

  • programul de webinare de dezvoltare personala pentru elevi sustinut de
    Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC);

  • serviciile de consiliere individuala pentru elevi, oferite de Centrul de
    Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC);

  • platforma de testare psiho-vocationala YTM.ro;

  • scoala de vara pentru elevi West Summer University.

La conferinta de lansare a programului integrat „UVT pentru elevi”, a participat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, dar si conf.univ.dr. Madalin Bunoiu, prorector UVT responsabil cu strategia academica si relatia cu studentii, dl. Marin Popescu, director al Departamentului pentru Relatia cu Mediul Preuniversitar din UVT, si dr. Vlad Chereches, director al Departamentului Managementul Calitatii din UVT. Ca invitati, au participat la eveniment doamna prof. Aura Codruta Danielescu, Inspector Scolar General la ISJ Timis, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Timis, Alexandru Pau, presedintele Asociatiei Judetene a Elevilor, Luca Munteanu, dar si presedinta OSUT, studenta Roxana Matei.

„Este datoria noastra sa purtam flacara educatiei, purtata din mediul preuniversitar pana la cel universitar. UVT este singura universitate care a institutionalizat un departament specializat in relatia cu mediul preuniversitar. Sunt ani buni de cand realizam pregatirea gratuita pentru examenul de bacalaureat, dar oferim si consiliere si orientare profesionala, pentru cariere de viitor.

Oferim burse si oportunitati de evolutie in divese arii stiintifice, prin toate concursurile organizate de cele unsprezece facultati, dar si prin departamentul specializat in pregatirea viitorilor profesori. Nu in ultimul rand, oferim gratuit platforma YTM.ro, pentru testare si consiliere vocationala, dar si scoala de vara West Summer University (WSU), devenita deja traditionala. Este foarte important ca elevii sa stie ca odata ce ajung studenti la UVT, au sanse foarte mari de a reusi in viata”, a spus rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Prof. Aura Codruta Danielescu, Inspector Scolar General la ISJ Timis: „Multumesc pentru invitatie, apreciez colaborarea cu Universitatea de Vest din Timisoara. Gasesc multe activitati frumoase si utile in programul pe care UVT il ofera, cu multe activitati in care elevii se pregatesc pentru viata, cu o consiliere foarte utila, care poate ca este mai putin reprezentata in preuniversitar si din acest motiv deosebit de valoroasa. Noi promovam spre toti elevii din judetul Timis aceste activitati ale UVT, pentru ca elevii sa se pregateasca tot mai bine, pentru viitorul lor de studenti.”

Programul de pregatire pentru examenul de bacalaureat va debuta in data de 9 martie 2024, urmand sa fie organizate sesiuni de pregatire saptamanal, sambata, pana la finalul lunii iunie, pentru toate disciplinele pentru care elevii urmeaza sa sustina probe scrise. Inscrierea pentru participarea la programul de pregatire se realizeaza prin completarea ACESTUI FORMULAR, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://uvt.ro/educatie/preuniversitar/pregatire-bacalaureat/.

Seria de webinare de dezvoltare personala dedicate elevilor, sustinute de echipa Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC) din UVT va incepe cu webinarul Secretul unei vieti implinite, in data de 13 martie 2024, urmand ca timp de 8 saptamani, in fiecare miercuri, de la ora 15:00, sa fie abordata o noua tematica. Inscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personala se realizeaza prin completarea ACESTUI FORMULAR, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://uvt.ro/educatie/preuniversitar/consiliere-pentru-elevi/.

UVT, prin facultatile componente, a pregatit si un numar de 28 de concursuri pentru elevi, din 17 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind conditii speciale in procesul de admitere la UVT elevilor care obtin distinctii. Regulamentele de organizare si desfasurare a concursurilor, dar si alte detalii, sunt disponibile aici: https://uvt.ro/educatie/preuniversitar/concursuri-pentru-elevi/.

Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC) al UVT pune la dispozitia elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educational si profesional si sesiuni individuale de consiliere in cariera, pentru care acestia se pot programa prin completarea ACESTUI FORMULAR. O alta resursa de care elevii pot beneficia, in scopul unei mai bune orientari spre un anumit traseu educational si profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocationala dezvoltat de Universitatea de Vest din Timisoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere in cariera si despre platforma YTM sunt disponibile aici: https://uvt.ro/educatie/preuniversitar/consiliere-pentru-elevi/https://uvt.ro/educatie/preuniversitar/platforma-ytm/.

Nu in ultimul rand, UVT propune si o oportunitate care se adreseaza elevilor din clasele a X-a si a XI-a: scoala de vara West Summer University (WSU). Editia WSU din anul 2024 se va desfasura in perioada 18 iulie – 3 august 2024, iar inscrierea se poate realiza prin completarea ACESTUI FORMULAR pana la data de 12 mai 2024. Mai multe detalii despre acest proiect sunt disponibile aici: https://wsu.osut.ro.

Proiectul West Summer University (WSU) este organizat in colaborare cu Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara (OSUT).

(Universitatea de Vest din Timisoara)

Leave a Reply