FOTO / Gala Campionilor de Automobilism din Timis, cea mai spectaculoasa “etapa” rezervata pilotilor si copilotilor de raliu

Sambata, 27.01.2024, in incinta complexului Popasul Caprioarei din localitatea Padureni, a avut loc premierea Campionatelor de Automobilism & Drift & Karting Timis, editia a XXIII-a,2023, denumita “GALA CAMPIONILOR AUTOMOBILISM & KARTING TIMIS 2023”, in organizarea Asociatia Auto Club Rally Timis, sub egida F.R.A.S.


Evenimentul a fost onorat cu prezenta de numerosi sponsori, colaboratori, presa si fani, care astfel dovedesc inca odata ca respecta sportul si apreciaza sportivii timiseni.

Presedintele Asociatiei Asociatia Auto Club Rally Timis, dipl. ing. Giurisici Ladislau, a prezentat pentru inceput o scurta retrospectiva a anului 2023, in care Asociatia Auto Club Rally Timis a fost din nou lider in Romania si cel mai prolific organizator de competitii auto & kart roman, cu 4 campionate (auto & drift & eco si motor karting) a cate 9 etape, un concurs international de VTM si, pentru al 9 – lea an consecutive, Cupa Romaniei la Automobilism, un total de 33 de concursuri de auto ,karting si drift, mai mult aproape decat au avut celelalte competitii de gen din vestul Romaniei la un loc.

A fost evidentiata activitatea ProMotorSport Academy, unica academie profesionista de gen din vestul tarii, infiintata in 2019, si care a avut si in acest an 3 sesiuni de succes maxim, prin care s-a introdus si promovat pentru prima data in Romania, la un asemenea nivel, karturile ecologice, cu motoare electrice.

Cei 25 de arbitrii, din care 10 internationali, fiind astfel cel mai bun colegiu de arbitrii din tara, au fost aplaudati la scena deschisa de toti cei prezenti. La automobilism, locurile 1 in clasamentul OPEN, Clasa 3 si Buggy au fost ocupate de pilotul Stepan Darius, la Clasa 1 de Giurisici Marius, Clasa 2 – Popa Claudiu (Speedy), Drift-Tirla Sergiu (Gao), Clasa Special Feminina – Florescu Roxana, Clasa Juniori – Baru Albert. Podiumurile la karting au fost luate de Popescu Ana-Maria la Kids-karting, Negrescu Adrian, la Supersport, Marcu Deian la clasa Karting-Juniori si Mihailescu Eric la eco-karting.

Echipa CSC DUMBRAVITA RALLY&KARTING TEAM a castigat tot ce se putea castiga in sportul cu motor timisan, anul acesta, fiind campioana si la automobilism, si la karting. Apoi au fost prezentate planurile pentru 2024, cu pastrarea numarului de concursuri, cu surprise, in sensul ca ambele concursuri de Viteza pe Traseu Montan vor deveni si etape in Campionatul Timis si Rally Giarmata – Pischia datorita spectaculoziatii sale se va desparti in etape separate, una la Giarmata si una la Pischia, intentia de a-si extinde activitatea competitionala si a organiza si in zonele Dudestii Noi, Topolovatu Mare, Otelec, Luncani. Cele peste 80 de premii oferite au incununat munca si performantele acestor minunati sportivi, campioni de marca ai sporturilor auto & drift & karting, astfel:

PREMIATII GALEI 2023

AUTOMOBILISM

LocCLASA 1
1GIURISICI MARIUS
2IVANICI ILIE
3LUPULESCU ADRIAN

 

LocCLASA 2
1POPA CLAUDIU
2MIHOC SORIN-DIANA MIHAI
3CURELARU MARIUS-CURELARU LOREDANA

 

LocCLASA 3
1STEPAN DARIUS
2TIRLA SERGIU
3PERESCU CHRISTIAN

 

LocJUNIORI
1BARU ALBERT
2MAGDESCU DRAGOS
3BULEARCA DARIUS

 

LocBUGGY
1STEPAN DARIUS
2FLORESCU TIBERIU

 

LocClasa Special FEMININ
1FLORESCU ROXANA-MOGA DALIA
2CICU STEFANIA
3ANDREI SIDONIA

 

LocClasament GENERAL
1STEPAN DARIUS
2GIURISICI MARIUS
3POPA CLAUDIU

 

LocEchipe
1CSC DUMBRAVITA RALLY TEAM

Giurisici Marius,Tirla Sergiu, Nimara Valentin,Buzduan Razvan,Curelaru Marius,Curelaru Loredana,Cicu Stefania,Bulearca Darius

2SPECAR

Darius Stepan,Tiberiu Florescu,Roxana Florescu, Diana Mihai ,Sorin Mihoc,Baru Cosmin,Baru Albert, Baru Eduard

3CONDOR RALLY TEAM

Stoianov Zdravco-capitan de echipa,Popa Claudiu,Lupulescu Adrian,Perescu Christian

DRIFT

Concurenti Drift

LocDRIFT
1TIRLA SERGIU
2PREDA RAUL
3BALOSACHE ADRIAN

KARTING

Karting Supersport

1NEGRESCU ADRIAN
2BARU EDUARD

 

Eco-Karting

1MIHAILESCU ERIC
2MURARU YANNIS
3BECHERU DARIUS
3STOITI DARIUS

 

Karting Juniori

1MARCU DEIAN
2DAMIAN MATTEO
3CIUCUR NADIA

 

Karting Kids

1POPESCU ANA-MARIA
2PARVAN RARES
3BUCUR EDUARD

 

Echipe Karting

LocEchipe
1CSC DUMBRAVITA KARTING TEAM Popescu Ana-Maria,Marcu Deian, Ciucur Nadia, Mihailescu Eric, Damian Matteo, Muraru Yannis, Bucur Eduard,Parvan Rares,Becheru Darius,Stoiti David,Negrescu Adrian

Premii de Fair-Play

JURCA ELENA

BATRAN DANIEL

STOIANOV ZDRAVCO

BARU COSMIN

ANDREI VIOREL

ARBITRII 2023

BARTA EMERIC, CIONCA ALIN, GIURISICI GABRIELA, CAPRARIN CRISTINA, CINCU IULIAN, TUTU ELISA, NITU DARIUS, COSMA DAN, COSTIUC MARIUS, MANEA GABRIELA, BILEA CRISTIAN, VASILACHE NICOLAE, NICOARA ADRIAN, NICOARA MARIANA, IVANOVITS PETRE, BREZAN ZSOLT, POPESCU DAN, MINUT SORIN, GIURISICI LADISLAU, BEJENARIU RADU, IENOVAN COSMIN, SBURLEA ADRIAN, PETCU ALIN, BORA CRISTIAN, NAGY BALASZ, ANDRONACHE MARIAN. Evenimentul s-a incheiat intr-o placuta atmosfera de prietenie si fair-play.

Alte informatii detaliate la tel. 0723.512.927 zilnic intre orele 09 – 16.

Organizator: Asociatia AUTO CLUB RALLY TIMIS, presedinte Giurisici F. Ladislau-M.

Foto: Costica DUMA

(I.P.)

 

 

 

Leave a Reply