Incendiu in miez de noapte, intr-un bloc din Timisoara! 75 de persoane evacuate, un barbat transportat la spital

Pompierii militari de la ISU Timis au fost alertati, in aceasta noapte, la ora 00,21, prin apel 112, pentru a interveni intr-un bloc situat pe strada Fructelor in Timisoara. unde sunt degajari mari de fum.


La fata locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului 2 Timisoara cu o autospeciala de prima interventie si comanda, o autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autoscara mecanica  si doua  echipaje SMURD, dintre care unul cu medic.

“La sosirea echipajelor la locul evenimentului, s-a constatat ca incendiul a izbucnit intr-un apartament situat la etajul 1 (bloc 4 etaje + mansarda) si s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 10 mp, iar casa scarii era inundata cu fum. 14 adulti s-au autoevacuat, iar alte 61 persoane (dintre care si un minor) au fost evacuate de pompieri”, ne-a comunicat purtatorul de cuvant de la ISU Timis.

In urma evenimentului, un barbat care locuia in apartamentul in cauza, a fost transportat la spital, in stare inconstienta.

Cauza probabila a producerii incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in timpul somnului.

Tot aseara, 29.01.2024, in jurul orei 21, pompierii din cadrul Detasamentului 1 Timisoara au intervenit cu o autospeciala de prima interventie si comanda, doua autospeciale de stingere si un echipaj SMURD in localitatea Mosnita Veche, pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuinta. In sprijin a fost alertat Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Mosnita Noua.

In urma incendiului a ars o locuinta pe o suprafata de aproximativ 150 mp. O persoana de sex feminin a fost transportata la spital, suferind atac de panica.

Pompierii au stabilit ca incendiul s-a produs, cel mai probabil, ca urmare a amplasarii necorespunzatoare a cosului de fum fata de materialele combustibile. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply