Politisti de frontiera condamnati pentru luare de mita! Au primit intre 20 si 30 de euro de la soferi care intrau in tara

Sase agenti de politie de frontiera din Giurgiu au fost condamnati definitiv pentru luare de mita, pentru ca au primit intre 20 si 30 de euro de la soferi care intrau in tara, invocand presupuse nereguli, transmite News.ro.


”La data de 29.01.2024, Curtea de Apel Bucuresti a respins apelurile declarate de 5 inculpati, la data savarsirii faptelor agenti de politie de frontiera in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, impotriva unei sentinte penale de condamnare pronuntata de Tribunalul Giurgiu, mentinand pedepsele de 3 ani inchisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, aplicate de instanta de fond, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita”, a transmis, vineri, Directia Generala Anticoruptie, intr-un comunicat de presa.

Sursa citata a precizat ca a mai fost condamnat un alt inculpat, la data savarsirii faptei tot politist de frontiera, la o pedeapsa de 2 ani inchisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

”Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca, in cursul anului 2019, cei 6 agenti de politie de frontiera au pretins si primit diverse sume de bani, cuprinse intre 20 si 30 de euro, de la conducatorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare in Romania, in legatura cu indeplinirea, neindeplinirea, urgentarea ori intarzierea indeplinirii atributiilor de serviciu”, a mai transmis sursa citata.

Potrivit anchetatorilor, pentru a-i determina pe conducatorii auto sa le ofere sume de bani sau foloase materiale, politistii de frontiera invocau diverse nereguli constatate la documentele persoanelor si autovehiculelor, lipsa unor autorizatii si documente de insotire a marfurilor, situatii faptice ce ar fi atras, in mod implicit, efectuarea unor verificari suplimentare in punctul de frontiera, descarcarea, inventarierea si chiar confiscarea marfurilor transportate, verificarea amanuntita a pasagerilor si aplicarea unor sanctiuni contraventionale. (V.E.)

Leave a Reply