Primarul municipiului Botosani, plasat sub control judiciar! Ar fi ajutat o tanara sa promoveze un concurs in mod fraudulos

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 02 februarie 2024, a inculpatului:


Andrei Cosmin-Ionut, primar al municipiului Botosani, pentru savarsirea infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In data de 25 august 2021, inculpatul Andrei Cosmin-Ionut, in calitate de primar al municipiului Botosani, ar fi remis lista cu subiectele propuse de catre membrii comisiei, unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior” scos la concurs de institutia pe care o conducea.
Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectiva ar fi promovat concursul si ar fi ocupat, in mod fraudulos, postul respectiv.

Inculpatului Andrei Cosmin-Ionut i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care: sa nu depaseasca limita teritoriala a tarii decat cu incuviintarea prealabila a organului judiciar (procuror, judecator de camera preliminara, instanta de judecata) si sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie. (I.P.)

Leave a Reply