Alcoolemie record la o soferita din Suceava! Etilotestul politistilor, 1,61 mg/l, ceea ce inseamna aproape dublu la proba de sange

O soferita a fost oprita la timp de politistii IPJ Suceava, inainte de a produce vreun accident. Oamenii legii au tras-o pe dreapta, pe drumul national DN 2, in timp ce femeia conducea un autoturism avand o concentratie alcoolica de 1,61 mg/l alcool pur in aerul expirat.


Politistii au intervenit dupa ce o persoana a sunat la 112 si a sesizat ca autoturismul condus de femeia aflata sub influenta alcoolului circula haotic, au transmis, sambata, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Suceava.

„Autoturismul a fost identificat si oprit, stabilindu-se ca era condus de catre o femeie de 53 ani, domiciliata in comuna Scheia. Intrucat femeia prezenta halena alcoolica a fost testata cu aparatul etilotest, iar in urma testarii a rezultat o alcoolemie de 1,61 mg/l alcool pur in aerul expirat. Avand in vedere acest rezultat, conducatoarea auto a fost condusa la Spitalul de Boli Cronice din orasul Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sange la interval de o ora, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au precizat oficialii IPJ.

Soferita s-a ales cu dosar penal, fiind acuzata de savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul de catre o persoana aflata sub influenta alcoolului sau a altor substante. (V.E.)

Leave a Reply