Un drum judetean din Timis va fi modernizat printr-o investitie de 15,5 milioane de lei! CJT a emis autorizatia de construire

Consiliul Judetean Timis continua, si in acest an, seria proiectelor de amenajare si extindere a infrastructurii rutiere. Printre acestea se numara si „Modernizarea DJ 593C Sag (DJ 593) – Sanmihaiu Roman (DJ 591A).


Autorizatia de Construire necesara finalizarii proiectului tehnic a fost emisa in urma cu doua zile, iar, tinand cont ca este deja semnat contractul pentru proiectare si executie, lucrarile ar putea incepe la sfarsitul lunii viitoare.

Modernizarea acestui tronson se afla pe lista proiectelor care vor primi finantare prin Programul National de Investitii Anghel Saligny, suma alocata fiind de peste 15,5 milioane de lei.

Tronsonul va porni de pe DJ 593, pe raza localitatii Sag si va continua pana la intersectia cu DJ 591A in Sanmihaiu Roman, lungime acestuia fiind de 6,53 km. Actualul drum are portiuni pietruite, dar si sectiuni in care nu are structura rutiera sau sistem de colectare a apelor pluviale.

“Pe langa imbunatatirea conditiilor de circulatie si siguranta participantilor la trafic, ne propunem sa scurtam timpii de parcurs intre Sanmihaiu Roman si Sag, tronsonul urmand sa faca parte din Centura alternativa a Timisoarei”, a spus Alexandru Proteasa, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis.

Proiectul de modernizare va include si executia unor sensuri giratorii, precum si modernizarea trecerii la nivel cu calea ferata pe care o traverseaza. (I.P.)

Leave a Reply