Dominic Fritz, despre repartizarea banilor din fondul de rezerva al guvernului: „Nu trebuie sa fie sanctionata cresterea Timisoarei”

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, aduce in atentie impactul deciziilor guvernamentale asupra bugetului local al orasului. Intr-un interviu recent, primarul Dominic Fritz a criticat explicatiile premierului Marcel Ciolacu, care se refera la o presupusa hotarare a Curtii Constitutionale privind repartizarea fondurilor catre autoritatile locale.


Pe langa diferenta semnificativa intre impozitul anterior, care se intorcea in proportie de 63% la bugetele locale, si impozitul actual, care este integral absorbit de bugetul de stat, guvernul a luat la sfarsitul anului aproape 7 miliarde de lei din bugetele locale.

In prezent, din fondul de rezerva, guvernul redistribuie aproximativ 1 miliard de lei catre bugetele locale, insa Timisoara nu a primit niciun leu din acest fond.

Dominic Fritz a subliniat si cresterea economica semnificativa a Timisoarei, evidentiind contributia dinamica a orasului la dezvoltarea regionala. Cu o economie sanatoasa, Timisoara a reusit sa-si mareasca veniturile locale, insa masurile guvernamentale au redus semnificativ impactul acestei cresteri.

“Bugetul Timisoarei a inregistrat o usoara crestere fata de anul precedent, dar aceasta ar fi fost mult mai mare fara sustragerea acestor fonduri de catre stat. Nu trebuie sa fie sanctionata cresterea Timisoarei; dinamica economica a unui oras nu trebuie pedepsita in acest fel”, a declarat edilul Timisoarei, Dominic Fritz.

Acesta mai atrage atentia si ca beneficiile cresterii economice a Timisoarei sunt risipite la Bucuresti: “Nu este in beneficiul timisorenilor, ci tocmai aceasta crestere acum este luata ca si frisca la Bucuresti si acolo se cheltuie pentru pensii speciale si un aparat de stat umflat.”

Cu toate acestea, primarul asigura ca orasul va continua sa investeasca, avand in vedere situatia favorabila a Timisoarei in prezent.

Primarul Timisoarei si-a exprimat speranta ca guvernul va reevalua aceste masuri pentru a sprijini cresterea si dezvoltarea oraselor si municipiilor, garantand o distributie echitabila a resurselor financiare in intreaga tara. (Primaria Timisoara)

Leave a Reply