A incercat sa-si “scoata” sora din Romania, ascunsa intr-un bagaj de mana! Un cetatean german, oprit la Vama Curtici

O tanara in varsta de 20 de ani, originara din Siria, a fost descoperita de politistii de la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judetul Arad, in timp ce incerca sa treaca in mod fraudulos granita, ascunsa in bagajul fratelui ei, cetatean german.


Politia de Frontiera a transmis, luni, 5 februarie, ca la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, in trenul care circula pe relatia Bucuresti Nord – Budapesta, s-a prezentat la controlul de frontiera un cetatean german, avand un bagaj si o geanta voluminoasa.

In urma controlulului fizic a fost descoperita, in interiorul gentii, o femeie.

”Ambele persoane au fost conduse la sediul institutiei pentru efectuarea unor verificari suplimentare, in cadrul carora a fost stabilit faptul ca sunt frati. De asemenea, au recurs la aceasta metoda intrucat tanara, in varsta de 20 de ani, dorea sa ajunga la familia ei stabilita intr-un stat din vestul Europei.

Colegii nostri efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat pentru tanara descoperita in bagaj si complicitate la tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat pentru fratele acesteia, la finalizare urmand a fi dispuse masurile ce se impun”, a aratat sursa citata. (I.P.)

Leave a Reply