Se lucreaza de zor la Centura Timisoara Sud! UMB a mobilizat peste 300 de drumari, iar pe santier este activitate non-stop

UMB a mobilizat peste 300 de drumari si lucreaza non-stop pe santierul centurii Timisoara Sud, sosea cu o banda/ sens si o lungime de 26 km. Dupa rezilierea contractului cu Tirrena Scavi (decembrie 2022) UMB a preluat lucrarile de la 58 % si are termen de finalizare iulie 2024, conform DRDP Timisoara.


La sfarsitul anului 2023, stadiul fizic de executie/ proiect depasea 60 % cu 3 % avans in cadrul contractului rest de executat (42 %).

,,Peste 320 de muncitori s-au aflat saptamana aceasta pe santierul centurii de ocolire Timisoara Sud. Activitatea a inceput sa fie din ce in ce mai intensa. La partea de drum se lucreaza 24 de ore din 24, in doua schimburi, iar la partea de structuri se lucreaza cat timp permite lumina naturala. Cateva dintre lucrarile importante au fost la structuri, la podul si la pasajele de pe traseu.

La pasajul care va trece peste drumul judetean Timisoara – Mosnita Noua a fost finalizata montarea grinzilor peste deschiderea principala, cea peste drumul judetean. A fost activitate zilnic si la podul peste Bega din Ghiroda, la pasajele peste calea ferata din Mosnita Noua, Chisoda si Freidorf, la pasajul peste DN 59 Timisoara – Sag.

La terasamente, sunt lucrari de asternere si stabilizare balast, taluzare, dar si la sistemele de scurgere si evacuare a apelor. S-a lucrat si la fundatia uneia dintre cele doua parcari de pe traseu, cea de la km 19+870, in zona localitatii Mosnita Noua. O alta parcare de scurta durata va fi la km 10+670, in zona localitatii Giroc”, a transmis, sambata, 3 februarie 2024, CNAIR, prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara.

Dupa mai multe amanari, UMB ar urma sa inceapa in martie 2024 lucrarile efective pentru Autostrada A 1 Lugoj-Deva (10 kilometri lungime si 2 km. tuneluri).

Guvernul a aprobat pe 18 ianuarie proiectul Centurii Timisoara Vest, o investitie de aprox. 2 miliarde lei, fonduri europene. Centura Timisoara Vest are 14 kilometri, profil de drum rapid cu 2 benzi/sens si va ,,inchide” inelul care inconjoara municipiul de pe Bega.

Valoarea totala a investitiei este de 2,3 miliarde lei, cu 1,9 miliarde pentru lucrari, dar costurile mai aproape de realitate vor fi cele publicate in SEAP si apoi oferta constructorului castigator. Centura Timisoara Vest are o lungime de 14 kilometri si va permite tranzitul pe ocolitoare fara a mai intra in oras. (R.G.)

Sursa: economedia.ro

Leave a Reply