Amenda record aplicata de Politia Locala Timisoara unui barbat care a abandonat 10 saci cu resturi de la materiale din constructii

Politistii locali aflati in patrulare ieri dupa-amiaza, in jurul orei 17.00, in zona Iosefin, au observat un barbat care a abandonat pe domeniul public, pe Bdul Iuliu Maniu, mai multi saci cu resturi de la materiale din constructii. In urma legitimarii s-a stabilit ca barbatul are 27 si domiciliul in Timisoara.


Acesta a declarat ca a lasat cei sapte saci cu glet si trei saci cu moloz in acel loc dupa ce a efectuat  reamenajarea unui imobil din zona.

Cel in cauza a fost sanctionat conform OUG 92/2021 cu suma de 30.000 de lei si somatie cu termen sa ridice sacii cu resturi si sa ii predea unui agent autorizat.

In ultima luna, inca o persoana fizica a fost sanctionata de politistii locali cu amenda de 30.000 lei, conform aceluiasi act normativ, pentru abandonul de deseuri in zona centrala a orasului, pe Str. Motilor cu Treboniu Laurian.

Reamintim ca potrivit OUG nr. 92/2021 privind regimul deseurilor, articol 20, abandonarea, aruncarea, precum si ascunderea deseurilor sunt interzise si se sanctioneaza cu amenzi de la 30.000 lei la 45.000 lei, pentru persoanele fizice, si de la 50.000 lei la 70.000 lei, pentru persoanele juridice. (Politia Locala Timisoara)

Leave a Reply