Dealer de droguri in varsta de 18 ani, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost prins in apropierea unei scoli, avand asupra sa 20 g de cannabis

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a unui inculpat (elev), cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de droguri de risc in forma continuata, se precizeaza intr-un comunicat oficial. Judecatorii au dispus, sambata, arest preventiv pentru 30 de zile. Elevul ar fi primit 18 ani, de curand.


Din actele de urmarire penala a rezultat faptul ca, la data de 09.02.2024, elevul a fost depistat de catre un echipaj de ordine publica din cadrul Gruparii  de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca in proximitatea unei unitati de invatamant, avand asupra sa o cantitate de peste 20  grame canabis (drog de risc) deja portionata in vederea comercializarii,  precum si un cantar electronic purtand urme de substanta vegetala.

Probele administrate au mai relevat faptul ca  in perioada 2023 – ianuarie 2024, inculpatul a vandut si oferit cu titlu gratuit, in mod repetat, diferite cantitati de canabis mai multor  minori, printre care si colegi de ai sai de la o   unitate de invatamant  din municipiul Cluj-Napoca.

In urma perchezitiei domiciliare efectuate au fost identificate si ridicate mai multe mijloace de proba.

„Astazi, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Cluj  a dispus arestarea preventiva a inculpatului, pentru o perioada de 30 de zile. Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj. Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul  Gruparii  de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca. Facem precizarea ca, pe parcursul intregului proces penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de Procedura Penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, se precizeaza in informarea DIICOT. (I.P.)

Leave a Reply