Politist mercenar din Bucuresti, ucis de rebelii din Congo! Vasile Badea instruia luptatorii Serviciului de Actiuni Speciale

Unul dintre romanii ucisi in luptele cu rebelii din Congo era politist. Barbatul, care lucra la Politia Capitalei, isi suspendase contractul ca sa poata pleca mercenar in Africa. Alti 20 de angajati ai ministerului ar fi facut la fel. Mai marii din Interne nu au oferit, pana la aceasta ora, nicio explicatie despre aceasta situatie nemaintalnita in alte tari. Intre timp, numarul romanilor ucisi in Congo a ajuns la cinci.


Cei 20 de romani din aceasta misiune se aflau intr-o zona greu accesibila, intr-o tabara improvizata de instruire, in apropierea orasului Sake din regiunea nord Kivu cand au fost atacati de gruparea paramilitara M23. Au fost inconjurati din toate partile. Trupele de rebeli au blocat drumurile si nu le-au dat nicio sansa sa scape. Astfel, bilantul romanilor ucisi de rebeli in Congo creste de la zi la zi. A ajuns la cinci.

Vasile Badea este printre cei care si-au pierdut viata sub ploaia de gloante. A plecat in Congo ca mercenar. Lucra la Politia Capitalei si instruia luptatorii Serviciului de actiuni Speciale. In urma cu mai bine de jumatate de an ar fi intrat in concediu fara plata si s-a dus sa lupte alaturi de fortele guevrnamentale in statul sufocat de razboaie civile.

Potrivit unor surse din Politia Romana, nu este singurul politist mercenar in Africa. Intre 15 si 20 angajati ai Politiei Capitalei si-au suspendat contractele si sunt acum in astfel de misiuni.

Fostul politst facea parte din gruparea condusa de Horatiu Potra, luptator de profesie si el, din Medias. Numarul romanilor plecati sa faca instructie si paza in Congo se apropie de o mie. Printre ei sunt si multi militari. Potrivit unor surse judiciare, nu este singurul politist mercenar in Africa. Intre 15 si 20 angajati ai Politiei Capitalei si-au suspendat contractele si sunt acum in astfel de misiuni. „Recrutarea, in primul rand, nu s-a facut pe baza unor teste. Recrutarea s-a facut pe baza de cunostinte. 5.000 de dolari pe luna”, a dezvaluit un politist de la Politia Capitalei, coleg cu mercenarii de ocazie din Congo. (V.E.)

Sursa foto: cotidianul.ro

Leave a Reply