Dosarul in care fiica dezvoltatorului imobiliar Puiu Minda a fost cercetata pentru comiterea unui accident rutier, clasat de procurori

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au clasat dosarul nr. 433/P/2021, in care Andrada Pascu, 21 ani, fiica dezvoltatorului imobiliar Puiu Pascu Minda, din comuna Giroc, a fost cercetata pentru tentativa de omor, iar agentul de politie Stefan Rosca, de la Serviciul Permise si Inmatriculari Timisoara, pentru abuz in serviciu.


Plangerea penala a fost depusa de Violeta Voicu, 58 de ani, din Timisoara, care, in 11.01.2021, a fost accidentata pe o trecere de pietoni de catre Andrada Pascu, tanara soferita care abia implinise 18 ani.

Reprezentata de avocatul Florin Kovacs, fameia accidentata pe trecerea de pietoni s-a considerat tinta unei tentative de omor, sustinand ca Andrada Pascu nu ar fi incercat sa franeze.

“Faptuitoarea, desi a observat ca ma aflam pe zebra, pe culoarea verde a semaforului, in loc sa opreasca sa imi dea prioritate, dimpotriva, a accelerat, considerand fara temei ca v-a trece prin fata mea, fara sa ma acroseze, invocand faptul ca se grabea la o intalnire si se afla in intarziere”, a mentionat in plangerea penala.

De asemenea, reclamatia l-a vizat si pe agentul de politie Stefan Rosca, de la Serviciul Permise si Inmatriculari Timisoara, acuzat ca ar fi fost prea indulgent, la examenul auto, cu Andrada Pascu.

“Apreciez ca permisul de conducere categoria B detinut de faptuitoare este obtinut in mod fraudulos, intrucat acordarea unui permis de conducere unei persoane, care, la o luna de la trecerea examenului practic, comite fapte grave ce denota necunoasterea celor mai elementare norme de circulatie rutiera – faptul ca pe zebra, mai ales pe culoarea verde, conducatorul auto trebuie sa acorde prioritate de trecere si nicidecum sa se bazeze pe hazard, ca nu-l va acrosa pe pieton – constituie un abuz in serviciu al lucratorului de politie care a girat trecerea de catre faptuitoare a examenului de conducator auto”, a acuzat femeia, prin intermediul avocatului.

In afara de acuzatiile penale, Violeta Voicu s-a constituit parte civila cu suma de 100.000 de euro.

In urma cercetarilor, procurorii au stabilit ca incidentul nu s-a produs cu vinovatia prevazuta de legea penala, astfel ca au clasat dosarul. In aceste conditii, Violeta Voicu a ales calea civila si, potrivit Hotararii 402/2022 din 14.07.2022, a obtinut daune morale in valoare de 5.000 de euro.

„Admite in parte cererea formulata de reclamanta Voicu Violeta, in contradictoriu cu parata Omniasig Vienna Insurance Group S.A., si intervenienta fortata Pascu Andrada Maria. Obliga pe parata sa plateasca reclamantei suma de 5.000 euro cu titlu de daune morale. Respinge in rest cererea ca neintemeiata. Ia act ca partile si-au rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata”, se mentioneaza in hotararea Judecatoriei Timisoara, care a ramas definitiva.

Pe de alta parte, IPJ Timis a fost obligat la plata unor cheltuieli de judecata in valoare de 2.500 de lei catre Andrada Pascu, care a contestat in instanta decizia de suspendare a carnetului auto si a avut castig de cauza.

„Dosarul a fost clasat, intrucat victima a avut doar 28 de zile de ingrijiri medicale. Au rams doar daunele obtiute in civil”, ne-a transmis avocatul Florin Kovacs. (G.I.)

One thought on “Dosarul in care fiica dezvoltatorului imobiliar Puiu Minda a fost cercetata pentru comiterea unui accident rutier, clasat de procurori

  1. Păi Ciacia Macu sa ocupat să fie baș de ziua fetei totu , ăl mai bazat examinator ever forever , emininte analfabet cum dracu ai ajuns acolo numa Moisă Andras stie cu nentu Jurcă marcel .

Leave a Reply