Descinderi DGA in Vama Nadlac. Zeci de angajati au fost ridicati pe sus si dusi la audieri, intr-un dosar de luare de mita

Mai multi angajati din Vama Nadlac au fost ridicati de mascati si dusi la sediul DGA din Arad pentru a fi audiati. Mascatii au adus si documentele ridicate in urma perchezitiilor pe care le-au facut in Vama.


In aceasta dimineata, au fost descinderi la agentia de incasari Nadlac II, mai excat la cantarul la care ajung tirurile inainte sa iasa din tara, de pe autostrada.

Este o actiune a DGA sub coordonarea Parchetului Tribunalului Arad. Cel mai probabil este vorba de mita luata de angajatii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

O parte dintre acestia urmeaza sa fie adusi la sediul DGA Arad pentru declararatii.

DGA Arad a transmis un comunicat de presa in care precizeaza urmatoarele informatii:

“Ca urmare a unor sesizari ale CNAIR, prin DRDP Timisoara, DGA Arad a declansat, astazi, verificarea activitatii mai multor angajati ai ACI (Agentia de Control si Incasare) Nadlac 2.Persoanele in cauza, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de savarsirea unor actiuni asimilate faptelor de coruptie, situatii descoperite in urma mai multor verificari derulate de structurile de control ale CNAIR.

Elementele constatate astfel au fost inaintate, cu celeritate, institutiilor abilitate ale statului, in vederea demararii cercetarilor. Aceste actiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci cand sunt identificate abateri de natura penala, concluziile sunt transmise catre organele de cercetare abilitate.

Controalele si masurile luate se inscriu in decizia conducerii CNAIR privind toleranta zero cu privire la actele de coruptie. Trebuie reamintit ca pentru prevenirea faptelor de coruptie, CNAIR si DGA desfasoara periodic cursuri de pregatire si preventie cu personalul angajat, in baza unui protocol de colaborare incheiat intre cele doua institutii”. (V.E.)

Sursa foto: arhiva

UPDATE: „La nivelul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad se efectuează cercetari intr-un dosar penal fata de 47 de suspecti, angajati in cadrul CNAIR, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita in forma continuata”, a transmis Parchetul de pe langa Tribunalul Arad.

Leave a Reply