Perchezitii la cel mai dur camatar din Lugoj! Politistii au descoperit mai multe pusti si pistoale, cu care erau intimidati clientii rau-platnici

Politistii din cadrul Politiei Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publica si Compartimentul Proximitate, impreuna cu politistii SIC Timis si luptatori din cadrul SAS Timis, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj, au descins in mai multe locatii din Lugoj, intr-un dosar de camatarie si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.


Surpriza anchetatorilor a fost maxima, in momentul in care, la adresele verificate, s-a descoperit un adevarat arsenal, respectiv pistoale, pusti de vanatoare, incarcatoare si cartuse de diferite calibre.

„Din cercetari a reiesit faptul ca, incepand cu anul 2022 si pana in prezent, un barbat, de 44 de ani si o tanara, de 29 de ani, ar fi acordat imprumuturi, percepand dobanzi si garantii in diverse obiecte de valoare pentru a acoperi sumele imprumutate, realizand astfel profituri ilicite. In anumite situatii, pentru recuperarea sumelor de bani imprumutate, barbatul ar fi recurs la acte de constrangere asupra persoanelor indatorate.

Totodata, sumele de bani si dobanzile aferente ar fi fost primite de tanara. De asemenea, la domiciliul unei femei, de 75 de ani, (mama barbatului) au fost descoperite mai multe arme si munitia aferenta acestora.

In urma desfasurarii perchezitiilor domiciliare, precum si a celor 4 perchezitii a vehiculelor detinute de persoanele cercetate, au fost descoperite si ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, 4 pistoale, un incarcator cu 6 cartuse cu glont calibru 6,35 mm, o folie transparenta ce continea 7 cartuse cu glont, calibru 6,35 mm si 3 cartuse cu calibre diferite, o pusca, calibru 44 mm, 2 pusti de vanatoare cu glont, 110 bucati cartuse calibru 8×57 JS, 2 tuburi cartuse percutate, 2 pistoale, unul avand incarcator in interiorul caruia au fost gasite 6 cartuse calibru 6,35 mm, 60 cartuse calibru 6,35 mm, 15 cartuse calibru 8×57 JS, 1 pistol cu butuc, in orificiile caruia s-au gasit 5 cartuse cu glont calibru 7,65 mm.

De asemenea, au mai fost descoperite si ridicate 9 contracte de imprumut, mai multe inscrisuri si mijloace electronice de comunicare si stocare, care pot constitui mijloace de proba in cursul procesului penal, precum si 55.156 de lei, 4.435 de euro si 949 de dolari.

In urma administrarii probatoriului in cauza, a fost dispusa masura retinerii, pentru 24 de ore, fata de tanara, de 29 de ani, sub aspectul savarsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si complicitate la infractiunea de camata, precum si fata de femeia, de 75 de ani, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor”, a anuntat IPJ Timis.

Potrivit unui ziar local,m cele doua femei sunt apropiate omului de afaceri lugojean Flavius Luca. Persoanele retinute au fost introduse in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Timis, urmand a fi prezentate, in cursul zilei de astazi, 12 februarie, in fata magistratilor, pentru dispunerea masuriilor preventive. Barbatul in varsta de 44 de ani este cercetat pentru camata si se continua cercetarile in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor trei persoane. (V.E.)

Leave a Reply