Barbatul care a agresat sexual o tanara care facea jogging pe faleza Begai, in zona centrala a Timisoarei, a fost arestat preventiv

Judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Timisoara a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a unui barbat, acuzat ca ar fi agresat sexual o tanara care facea jogging pe faleza de pe malul canalului Bega. Incidentul s-a produs in zona centrala a orasului, astfel ca individul a fost retinut de doi cetateni si predat politiei.


„Admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara in dosarul nr. 1171/302/P/2024, cu privire la inculpatul Balan Alexandru, cercetat pentru acuzatia de savarsire a infractiunii de agresiune sexuala.

Dispune arestarea preventiva a inculpatului Balan Alexandru pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 11.02.2024 pana la data de 11.03.2024, inclusiv. Respinge cererea inculpatului formulata prin aparator din oficiu, de luare a unei masuri preventive mai usoare, ca neintemeiata”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive (faza UP) nr. 18/2024 din 11.02.2024. Hotararea nu este definitiva, ci poate fi contestata in 48 de ore de la pronuntare.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de IPJ Timis, „la data de 10 februarie, in jurul orei 19,10, politistii Sectiei 1 Urbane Timisoara au fost sesizati de catre o femeie, in varsta de 28 de ani, cu privire la faptul ca in momentul in care desfasura activitati sportive pe malul raului Bega dinspre Parcul Rozelor inspre strada Jiul din municipiul Timisoara, un barbat s-ar fi apropiat de aceasta si ar fi atins-o cu mana in zona intima, fara acordul acesteia.

Politistii s-au deplasat de urgenta la fata locului constatand faptul ca cele sesizate se confirma, fiind identificat la scurt timp un barbat, in varsta de 38 de ani, banuit de comiterea faptei. Acesta a fost retinut la fata locului de doi cetateni”.

In urma administrarii probatorului in cauza, la data de 11 februarie 2024 barbatul a fost retinut pentru 24 de ore sub aspectul savarsirii infractiunii de agresiune sexuala, fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Timis. (V.E.)

Leave a Reply