Peste 53.000 de timisoreni si-au platit, deja, impozitele, alimentand bugetul local cu 23,8 milioane de lei

Primaria Timisoara, prin Directia Fiscala a Municipiului Timisoara, pune la dispozitia cetatenilor modalitati eficiente pentru plata impozitelor. Din totalul de 53955 de timisoreni care si-au platit deja taxele locale, mai putin de jumatate au mers pe varianta clasica de a achita cash. Timisorenii apreciaza modalitatile mai rapide, moderne de plata, astfel ca 20841 au ales plata online, 9057 cu cardul si 428 cu ordin de plata.


Suma totala incasata de la persoanele fizice este, pana acum, de peste 20 de milioane de lei, iar de la cele 613 persoane juridice, totalul incasarilor se ridica la peste 3,8 milioane de lei.

Procesul de digitalizare a administratiei locale determina cresterea constanta a numarului de persoane care apeleaza la serviciile online ca sa plateasca impozitele sau sa acceseze servicii publice.

Reamintim ca plata impozitului pe cladiri, teren sau asupra mijloacelor de transport se poate face atat online, cat si fizic la casieriile din incinta sediului DFMT de pe str. Demetriade nr.1 (incinta Iulius Mall), sau la oficiile postale din oras. Timisorenii pot accesa platforma pentru plati online pe urmatorul link: https://plata.dfmt.ro/

Se acorda si in acest an o bonificatie de 10% pentru plata cu anticipatie, pana la data de 31 martie 2024, a impozitului pe cladiri, a impozitului pe teren sau a impozitului pe mijloacele de transport, datorat pentru intregul an 2024 de catre contribuabilii persoane fizice si persoane juridice.

Cotele de impozitare aplicate in 2024 nu au fost majorate, fiind stabilite la acelasi nivel inca din 2018. Grila de impozitare este ajustata anual cu rata inflatiei calculata de Institutul National de Statistica si se aplica la fel in toata tara. Rata inflatiei este de 13,8% si acesta este procentul pe care timisorenii il vor avea de platit in plus, comparativ cu anul trecut.

Programul cu publicul al Directiei Fiscale este luni – joi, orele 08:30 – 16.00 si vineri, orele 08:30 – 14.00.

(Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply